ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη το πρωί , η νέα πτέρυγα του 1ου Λυκείου Κορίνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού,
των αντιδημάρχων της Δημοτικής Αρχής, του Προέδρου και διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαμαρά και κ. Δασκαλόπουλου αντίστοιχα,  των υπεύθυνων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς επίσης των μαθητών και καθηγητών του παραπάνω σχολείου.
 Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του  αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε  αυτούς που συνεργάστηκαν με τον Δήμο Κορινθίων και συνετέλεσαν στην υλοποίηση του έργου. Μεταξύ αυτών ανέφερε τον Περιφερειάρχη  Πέτρο Τατούλη ο οποίος έχοντας ως προτεραιότητα την ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων προώθησε την κατασκευή  της νέας πτέρυγας του 1ου Λυκείου Κορίνθου .
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ότι η επιτυχής και σύντομη αποπεράτωση της νέας πτέρυγας, οφείλεται στη  άψογη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Εταιρείας που ανέλαβε να την ολοκληρώσει.  Τόνισε ότι με την προσθήκη της, θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις που έχουν προκύψει με την εγγραφή των νέων μαθητών  και θα αναβαθμιστεί  η ποιότητα της εκπαίδευσης  αφού κατά το παρελθόν, είχαν μετατραπεί τόσο ο χώρος των εκδηλώσεων όσο  και το γυμναστήριο σε διδακτικές αίθουσες.
Ο Δήμαρχος υπενθύμισε  ότι υπήρξε και αυτός μαθητής του παραπάνω σχολικού συγκροτήματος, παρακολουθώντας μαθήματα κάτω από δύσκολες συνθήκες στο υπόγειο του σχολείου, με αποτέλεσμα να γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες  για την επέκταση της νέας πτέρυγας. Τόνισε ότι οι μαθητές δεν πρέπει να πτοηθούν από την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία να επιμείνουν στο στόχο τους και να εκμεταλλευτούν το νέο και αναβαθμισμένο περιβάλλον του σχολικού συγκροτήματος προς όφελός τους.
Υπογράμμισε επίσης ότι στο άμεσο μέλλον από τη Δημοτική Αρχή, έχουν δρομολογηθεί για να υλοποιηθούν επεκτάσεις σε σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων, όπως είναι το Δημοτικό και το Γυμνάσιο του Λεχαίου καθώς και το Δημοτικό του Γαλατακίου. Τα σχολεία αυτά βρίσκονται στο στάδιο της σύνταξης των μελετών, όπου με την ολοκλήρωση τους θα διευκολύνουν με σε μεγάλο ποσοστό την εκπαιδευτική κοινότητα.
Το νέο σύγχρονο κτίριο που εγκαινιάσθηκε, έχει προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ, βρίσκεται στα ανατολικά του υπάρχοντος συγκροτήματος του 1ου Λυκείου Κορίνθου, είναι διώροφης κατασκευής και αποτελείται από εννέα (9) σχολικές αίθουσες, τρία (3) γραφεία, λεβητοστάσιο και τουαλέτες. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου  συγκροτήματος  όπου πολλοί Κορίνθιοι συμπολίτες μας υπήρξαν μαθητές του παραπάνω σχολείου.


 
Top