Εμφανής η εμφάνιση της Ντίνας Νικολάκου σε ρόλο "αντ’ αυτού" δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα. | Πρωτη news sport


Σε παραλυτική κατάσταση έχει περιέλθει η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο, καθώς αδυνατεί να παρακολουθήσει
την μετάλλαξη της ηγεσίας της στην αντιμετώπιση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, την ώρα που πυκνώνουν τα πυρά σχετικά με ζητήματα διαφάνειας.
Την ίδια ώρα ο έτερος κυβερνητικός εταίρος  βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης σχετικά με το θέμα αυτό, αφού ατύπως στηρίζει τη σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας αλλά βασικά του στελέχη με επικεφαλής το Γιώργο Δέδε κατεβάζουν συνδυασμό. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης "κρύβονται" πίσω από την "ανεξαρτησία" του Τατούλη, αποφεύγουν μέχρι τώρα να τον στηρίξουν επισήμως και πολύ περισσότερο να τον υπερασπιστούν στις καταγγελίες που γίνονται. Η αμηχανία στον κόσμο τους είναι εμφανής, όπως και ο διχασμός των στελεχών.

Τα πράγματα δυσκολεύουν για τη σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας και τους υποστηρικτές της, καθώς από διάφορες πλευρές εκτοξεύονται "βόμβες" που επηρεάζουν σοβαρά το κλίμα και ανοίγουν μεγάλα πολιτικά ζητήματα. Ειδικότερα:

- Η κίνηση του Γιάννη Μανώλη να παραδώσει ογκώδη φάκελο -τον οποίο μάλιστα πρωτοκόλλησε σύμφωνα με πληροφορίες- στον οποίο έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία των καταγγελιών για τα έργα της Περιφέρειας και τις σχέσεις με την οικογένεια Τατούλη, αιφνιδίασε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Το μήνυμα που ήθελε να αφήσει ήταν σαφές: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται και να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε.
- Η καταγγελία του Νίκου Γόντικα για παραποίηση και πλαστογράφηση των εγγράφων σχετικά με τα προβλήματα στην περιβαλλοντική μελέτη εγκατάστασης σκουπιδοεργοστασίου στην Καλλιρρόη και η επιμονή ότι μπορεί να το αποδείξει, βάζει φωτιά στο διαγωνισμό τον οποίο επικρίνουν σκληρά Βουδούρης και Μανώλης.
Ολα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να σκάσουν και άλλες "βόμβες", υπόθεση την οποία αδυνατούν να διαχειριστούν τα κόμματα που υποστηρίζουν (σιωπηρώς) Τατούλη, όπως επίσης και τα στελέχη τους που θα εμφανιστούν ως υποψήφιοι. Το μούδιασμα έγινε περισσότερο έντονο, καθώς χθες κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι εθεάθη ο Μανώλης με φάκελο υπό μάλης στον Αρειο Πάγο. Μια γεύση των αντιδράσεων που εκδηλώνονται πήρε η Ελένη Αλειφέρη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, όταν διαπίστωσε ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη ακόμη και με τους μέχρι χθες συνεργάτες της στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση των σκουπιδιών.
Η αδυναμία υπεράσπισης της πολιτείας Τατούλη στην Περιφέρεια ενισχύεται και από τις σοβαρές καταγγελίες του μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε (και άλλων στελεχών της Περιφέρειας) οι οποίες αποδομούν εκ των έσω την εικόνα που θέλει να παρουσιάσει ο περιφερειάρχης για τη διαχείριση των υποθέσεων της Περιφέρειας και το έργο του. Τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν σχετικά με την επιλογή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, υποδηλώνουν τη διαλυτική κατάσταση στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ η άρνηση του Νίκου Αλεξανδρόπουλου να συμμετάσχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχεται να την επιβεβαιώσει.
Η εσωστρέφεια στην ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι εμφανής και η εμφάνιση της Ντίνας Νικολάκου σε ρόλο "αντ’ αυτού" δημιουργεί πολλαπλάσια προβλήματα. Γιατί από τη μια πλευρά οι νεοδημοκράτες της περιοχής δεν μπορούν να χωνέψουν ότι εκπροσωπούνται πλέον από πρόσωπο που παραπέμπει στις ημέρες… δόξας του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη με τον θρασύ και αλαζονικό τρόπο συμπεριφοράς συσπειρώνει τους αντιπάλους και εξαγριώνει τους πολίτες που αντιδρούν σε διάφορα μέτωπα. Η συσπείρωση είναι εμφανής στην υποψηφιότητα Βουδούρη και σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω της κ. Νικολάκου δείχνοντας έναν πανικό για τις κινήσεις του.
Τούτων δοθέντων το διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές αναμένεται κάτι παραπάνω από καυτό και δεν αποκλείονται εκπλήξεις όταν οριστικοποιηθούν οι επιλογές των κομμάτων και των προσώπων.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 
Top