ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. | Πρωτη news sport

  
Αναφορικά με σχολιασμούς που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στα Μ.Μ.Ε αναφέρονται τα κάτωθι:

1.Από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων, υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και με απώτερο στρατηγικό στόχο την κοινωνική συνοχή και εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, που χρήζουν πραγματικής συμπαράστασης, τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ , Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ και το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» των βρεφονηπιακών σταθμών .



2.Το ΚΗΦΗ Κορίνθου είναι χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ και λειτουργεί από το 2007 δίνοντας μια ανάσα τόσο στους άμεσα όσο και στους έμμεσα ωφελούμενους με τη φιλοξενία ατόμων Τρίτης Ηλικίας. Το προσωπικό δε, που απασχολείται σε αυτό έχει τις ειδικότητες της νοσηλεύτριας, κοινωνικών φροντιστών και βοηθητικού προσωπικού. Για την αρτιότερη λειτουργία της δομής έχει εγκατασταθεί αναβατόριο ειδικού τύπου το οποίο είναι τελευταίας τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση ατόμων τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ το οποίο έχει αγοραστεί από την εταιρεία ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ ΛΙΦΤ ΑΕΕΕΒΕ από την αρχή έναρξης του προγράμματος. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι όταν επισκέφτηκε τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ΚΗΦΗ Κορίνθου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Νανόπουλος Βασίλειος και κατόπιν εντυπωσιασμού του, προμηθεύτηκε για το Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου παρόμοιο τύπου αναβατόριο. Κρίνεται επίσης αστήρικτος κάθε ισχυρισμός υπολειτουργίας της δομής.



3.Από το Δήμο Κορινθίων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξυπηρετούνται 529 ωφελούμενοι συμπολίτες μας και με προϋπολογισμό περίπου 165.000,00 ο Δήμος Κορινθίων κάνει μεγάλες προσπάθειες για τη στήριξη των οικογενειών αυτών. Γεγονός που αναδεικνύει για πολλοστή φορά την κοινωνική ευαισθησία του Δήμου στο συνάνθρωπο κυρίως στις τόσο δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.



4.Οι νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί που εγκαινιάστηκαν από το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων και αναφερόμαστε στο βρεφονηπιακό σταθμό Χιλιομοδίου και Γαλατακίου, είναι πλήρως στελεχωμένοι με όλες τις ειδικότητες εργαζομένων που απαιτούνται βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών και προδιαγραφών, ήτοι ειδικοτήτων βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών, μαγείρων και βοηθητικού προσωπικού . Οι νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και η λειτουργία κοινωνικών δομών είναι αποτέλεσμα πετυχημένης κοινωνικής πολιτικής ενός νομικού προσώπου, του οποίου η διοίκηση κατάφερε μέσα στα 2,5 χρόνια περίπου λειτουργίας του, να αυξήσει τα έσοδα και τον προϋπολογισμό του, αντίστοιχα κατά 265% περίπου. Γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί διότι τα έργα και τα χαμόγελα των ανθρώπων μιλούν από μόνα τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ του Κ.Κ.Π.Δ.Κ.

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ











 
Top