"Σηκώσατε" λεφτά από την τράπεζα; Παρακαλώ, περάστε από το ΣΔΟΕ | Πρωτη news sport

Αντιμέτωποι με την εφορία βρίσκονται όσοι έσπευσαν να "σηκώσουν" τις καταθέσεις τους
από τις τράπεζες την περίοδο 2009-2011...
φοβούμενοι πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα τα χάσουν!
Η εφορία έχει ήδη ξεκινήσει ελέγχους, κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες, και όσοι βρεθούν στο "στόχαστρο" γιατί επανακατέθεσαν ή χρησιμοποίησαν να λεφτά αυτά για αγορές, κινδυνεύουν με πρόστιμο ή ακόμη και ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η εφορία θα ελέγξει λογαριασμούς πάνω από 150.000 ευρώ και από την 1η Απριλίου έχει ήδη στείλει τα πρώτα... ραβασάκια.

Η αρχή έγινε με 1.500 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς.
 Όποιοι πάρουν το... χαρτί, καλούνται να αποδείξουν πού βρήκαν τα λεφτά. Η εφορία θα κάνει ελέγχους μέχρι και 20 χρόνια πίσω για να επιβάλει πρόσθετους φόρους.

Τα ειδοποιητήρια, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν φτάσει στους πρώτους 150 νέους ελεγχόμενους, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι περίπου 1.500 φορολογούμενοι που έχουν επιλεγεί μετά την έρευνα των τραπεζικών λογαριασμών και των δανείων τους.

Η επιστολή αναφέρει ότι καλούνται να προσέλθουν στο ΣΔΟΕ για να αντικρούσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων για το διάστημα από 1/1/2000 έως 31/12/2011 στα ατομικά τους εισοδήματα. Παράλληλα περιλαμβάνει αναλυτικά και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους (ατομικών ή κοινών) κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι φορολογούμενοι έχουν διορία 10 ημερών για να δώσουν τις εξηγήσεις που τους ζητούνται.
 
Top