Δηλώσεις Γιάννη Μανώλη για τον συνδυασμό της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ | Πρωτη news sport


την παρουσίαση των 5 υποψήφιων Αντιπεριφερειάρχων του συνδυασμού "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ"
που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Απριλίου 2014 στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης τόνισε με νόημα: «Ξέρουμε ότι το ψηφοδέλτιο Τατούλη το φτιάχνει η Ν.Δ., εμείς το φτιάχνουμε μόνοι μας με ανθρώπους που έχουν ψυχή και θέλουν και μπορούν να πάνε κόντρα στο σύστημα. Το κάνουμε με δυσκολία, καθώς οι πιέσεις, όπως καταλαβαίνετε, είναι μεγάλες».

Ειδικά για την υποψηφιότητα του Χαρίλαου Κολοκοτρώνη, και για να προλάβει –όπως είπε χαρακτηριστικά- τα μεγάλα μέσα πριν «μας την πέσουν», είπε: «Ο Χ. Κολοκοτρώνης είναι γνωστός οικογενειάρχης, αγρότης και ένας από τους 500.000 Έλληνες που ήταν Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήλθε πρώτος σε σταυρούς, ως υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α.. Πέντε μέρες, όμως, μετά παραιτήθηκε από την Χ.Α.. Δεν είχε καμία σχέση με την Χ.Α. που βρίσκεται στα δικαστήρια, και ούτε έχει σήμερα οποιαδήποτε σχέση».

Στην σύντομη εισήγηση του ο Γ. Μανώλης αναφέρθηκε στον υποψήφιο –με σταυρό- περιφερειακό σύμβουλο Αρκαδίας της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ», Δημήτρη Τσιγκούνη, λέγοντας: «Είναι ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, σε μια εποχή που ξεκίνησε η ΟΝΝΕΔ, του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θα έλεγα ότι είναι η έκφραση του Καραμανλισμού στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ο Δ. Τσιγκούνης, πρώην δήμαρχος Λεωνιδίου, έχει και μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία… Τον καλωσορίζω και μας τιμά η παρουσία του».

Ακολούθως, για το γνωστό θέμα διαφάνειας που έχει εγερθεί στην Πελοπόννησο είπε ότι «αυτό το θέμα πρέπει τώρα να κλείσει και να πάρει το δρόμο του. Όπως έχω πει, θα κλείσουμε την περιφέρεια μόλις εκλεγούμε για να ερευνήσουμε όλα όσα καταγγέλλονται ακόμα και από πρώην συνεργάτες του. Εγώ, ως όφειλα, ενημέρωσα, όπως ήδη γνωρίζετε, με επιστολή μου και κατάθεση σχετικού φακέλου τον Πρωθυπουργό. Ακολούθως –πρέπει να ξέρετε- κατέθεσα και σχετικό φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι αρμόδιος για την περαιτέρω έρευνα. Εδώ εμείς τελειώνουμε προς το παρόν. Στην συνέχεια, θα ασχοληθούμε μόνο με τα προβλήματα της περιφέρειάς μας και τις προτεινόμενες λύσεις».

Ο Γ. Μανώλης, στην συνέχεια, προχώρησε σε κριτική της φιέστας παρουσίασης αλλά και του ιδίου του προγράμματος Τατούλη λέγοντας ότι «αυτά τα χρήματα που ξοδεύονται για χιλιάδες ιλουστρασιόν πολυτελή φυλλάδια για κάθε πολίτη και για εκδηλώσεις τέτοιου είδους προκαλούν. Γι’ αυτό ο προεκλογικός μας θα είναι φτωχός, γιατί δεν έχουμε ούτε τα χρήματα. Αναρωτιέμαι που βρίσκουν μερικοί τα χρήματα για να κάνουν φιέστες και να εκδίδουν φυλλάδια που γράφουν σχεδόν ό,τι έγραφαν και το 2010. Επαναλαμβάνεται το ίδιο παραμύθι. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερα εμάς είναι αυτή η υπόσχεση του "περιφερειάρχη Μαυρογιαλούρου" για 20.000 νέες θέσεις εργασίας που "ΘΑ" δημιουργηθούν. Την ώρα που μετά το 2010 η ανεργία αυξήθηκε κατά 76% και ο ίδιος συμμετείχε στην αύξηση της στην Πελοπόννησο κατά 122%, κάνει εμπόριο ελπίδας, παίζοντας με το πόνο των ανέργων».

Αναφερόμενος σύντομα στην κτηνοτροφία και τα όσα είπε ο κ. Τατούλης πρόσφατα στο MEGA, απαντώντας θετικά στο εάν συμφωνεί με το πολυνομοσχέδιο, είπε: «Είπε «ΝΑΙ». Αναρωτιέμαι που το είδε. Στον ύπνο του; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι. Αλλά όταν δεν μιλάς με τις κοινωνικές ομάδες, όταν ζεις στον κόσμο σου, όταν ζεις στο πύργο σου, μπορείς να λες ότι θέλεις».

Ο Γ. Μανώλης, ακολούθως, παρατήρησε ότι «σήμερα τα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να ορίσουν τους περιφερειάρχες, να επιβάλλουν περιφερειάρχες που τους βολεύουν, με κομματική στήριξη» πρέπει ο κόσμος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για το που θα δώσει την ψήφο του.

Μετά την σύντομη εισήγηση και παρουσίαση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών, ο Γ. Μανώλης απάντησε σε ερωτήματα των δημοσιογράφων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ

«Η μάχη είναι ανοιχτή» είπε. «Βεβαίως, ο Π. Τατούλης με την στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα είναι στο δεύτερο γύρο. Εμείς θα είμαστε στο δεύτερο γύρο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Και στο δεύτερο γύρο καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει».

ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ερωτηθείς, εάν θα είναι μαχητικός αύριο στο περιφερειακό συμβούλιο, που τα 3,5 χρόνια χαρακτήρισαν υποτονικούς κάποιους συνδυασμούς, είπε: «Θα είμαστε, όπως εμείς αποδεδειγμένα ξέρουμε. Δεν ξέρω εάν ο κ. Τατούλης θα μπορεί να αντέξει να είναι στην αντιπολίτευση».

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ο Γ. Μανώλης, ερωτηθείς σχετικά, είπε: «Δεν είμαστε από αυτούς που τα ξέρουν όλα. Θα τα επενεξετάσουμε όλα, από την αρχή. Και άμα χρειαστεί θα ακυρώσουμε την όλη διαδικασία. Δεν μπορεί να αποφασίζει καμία εταιρεία, πρέπει να αποφασίζει η Περιφέρεια μαζί με τον κόσμο. Άφησαν το πρόβλημα των σκουπιδιών να γιγαντωθεί, για να πιέσουν σε ‘’λύσεις όπως – όπως’’ και για το συμφέρον της τσέπης των εταιρειών».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»

«Τις επόμενες ημέρες» είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, «θα αναρτήσουμε το αναλυτικό πρόγραμμα μας στο site της «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» (www.pelen.gr) και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, καθώς δεν μπορούμε εμείς να εκδώσουμε ένα για κάθε πολίτη». Υπογράμμισε, όμως, στο μέτρο του χρόνου της συνέντευξης ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στον Πρωτογενή Τομέα, τον Τουρισμό, την Μεταποίηση, την Προώθηση των Επενδύσεων, τις Υποδομές κάθε είδους και την Δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας μέσα από την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, χωρίς να αποστρέψουμε το βλέμμα από την επιβαλλόμενη κοινωνική πολιτική και ευαισθησία για κάθε Πελοποννήσιο, ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα που δοκιμάζονται οι ανοχές του».

Για την διαδικασία προγραμματισμού υποστήριξε ότι θα είναι διαρκής ο «δημοκρατικός από τα κάτω προς τα πάνω προγραμματισμός», τονίζοντας, ότι «η Περιφέρεια της "Πελοποννησιακής Ένωσης" θα είναι μια διαφορετική περιφέρεια, δεν θα προγραμματίζεται τίποτα χωρίς τον Πολίτη, παρά μόνο μαζί με τον Πολίτη».
 
Top