Κ. Κόλλιας - Ο Τατούλης Διέψευσε ότι ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου θα πάρει σκουπίδια άλλων δήμων | Πρωτη news sport


«Το τελευταίο διάστημα οι δημότες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,
αλλά και οι κάτοικοι όλης της Κορινθίας, ανησυχούν ιδιαιτέρως σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, καθώς φήμες θέλουν ο νέος χώρος υγειονομικής ταφής να υποδέχεται απορρίμματα από άλλους δήμους της Πελοποννήσου.
Πριν αναλάβω οποιαδήποτε πρωτοβουλία, θεώρησα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ανδρικόπουλο, ο οποίος με ενημέρωσε για το θέμα και τα αποτελέσματα του σχετικού δημοτικού συμβουλίου. Μου εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου για απορρίμματα περιοχών εκτός Κορινθίας και ζήτησε τη συνδρομή μου, καθώς και τη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων και των φορέων της Κορινθίας, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Για το σκοπό αυτό, ζήτησα προσωπικά ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Σε συζήτηση που είχαμε στο περιθώριο της ορκωμοσίας της Περιφερειακής Αρχής, του επεσήμανα ότι τυχόν χρήση του ΧΥΤΑ από άλλους Δήμους της Πελοποννήσου εκτός Κορινθίας, αντιβαίνει στις προδιαγραφές του έργου, τους περιβαλλοντικούς όρους και τις εγκεκριμένες μελέτες. Τυχόν χρήση από άλλους Δήμους θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαδημοτικής συνεργασίας με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και να αφορά αποκλειστικά όμορες περιοχές εντός Νομού Κορινθίας.

Ο κ. Τατούλης διέψευσε κατηγορηματικά τη φημολογία και με διαβεβαίωσε ότι ο νέος ΧΥΤΑ δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από άλλους Δήμους της Πελοποννήσου. Θεωρώ ότι, με βάση τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη, οι δημότες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δεν έχουν λόγο ανησυχίας. Το έργο έλαβε έγκριση με σκοπό να δέχεται συγκεκριμένη ποσότητα απορριμμάτων από τους πρώην Δήμους Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης και Φενεού και, εάν και εφόσον συμφωνηθεί διαδημοτικά, και από άλλους Δήμους, πάντα εντός Κορινθίας.
Έπειτα και από τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη, είμαι πεπεισμένος ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Η φημολογία θεωρώ ότι προέρχεται από άλλους Δήμους, γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και δεν αφορά την Κορινθία…».
 
Top