Περιφέρεια Πελοποννήσου- Γιώργος Πετρίτσης - Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και προώθησης του τουρισμου | Πρωτη news sport

Ο Γιώργος Πετρίτσης περιφερειακός σύμβουλος με αρμοδιότητα τα θέματα
του τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας , μετά από πρόσκληση του LTO 
( LOUTRAKI TOURISM ORGANIZATION) Λουτρακίου συμμετείχε μαζί με τον Πελοπίδα Καλλίρη Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού παρουσία και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κου Γιώργου Γκιώνη .
Από τον τόπο καταγωγής του, αλλά ταυτόχρονα και τον πιο διαδεδομένο τουριστικό προορισμό τόσο της Κορινθίας όσο και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεκίνησε τις επαφές του με φορείς του τουρισμού της Κορινθίας ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας για τον νομό Κορινθίας για θέματα τουρισμού της Π. Ενότητας Κορινθίας Γιώργος Πετρίτσης.

Κατά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου οριοθετήθηκαν τόσο από τον πρόεδρο του LTO , όσο και από τα μέλη του οργανισμού οι στόχοι για την επόμενη τουριστική περίοδο .

Ο Πελοπίδας Καλλίρης έκανε αναφορά στα νέα δεδομένα που ανοίγουν για τον νομό Κορινθίας με την ολοκλήρωση της μετατροπής του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης και σε πολιτικό ,αλλά και τον στόχο που έχει τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου , όσο και η Π. Ενότητα Κορινθίας για την αναβάθμιση του Ισθμού , ο οποίος αποτελεί την Πύλη της Πελοποννήσου .

Ο Γιώργος Πετρίτσης αφού εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλει ο LTO τα τρία χρόνια λειτουργίας του , επικεντρώθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του κεντρικού ιστού της πόλης του Λουτρακίου, στην ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου καθώς και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, υποδομές που αν υλοποιηθούν θα αλλάξουν για πάντα την εικόνα της πόλης του Λουτρακίου .

Μετά δε από πρόταση του Κου Σπύρου Καραβούλη προέδρου του LTO , για συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού , ο κος Πετρίτσης αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση .
Ο τουρισμός για τον Δήμο Λουτρακίου –Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και ίσως ο σημαντικότερος δρόμος για την διέξοδο από την οικονομική κρίση που βιώνουμε.

Αναμφισβήτητα η χρονική στιγμή για τον τόπο, είναι η δυσκολότερη των τελευταίων δεκαετιών, αφού η εποχή των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί και διανύουμε εδώ 4 χρόνια την εποχή των πολύ ισχνών αγελάδων.

Η περιοχή μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης είχε ουσιαστικά δύο τομείς που δημιουργούσαν θέσεις απασχόλησης και ένα καλό οικονομικό περιβάλλον .

Ο ένας με την υπάρχουσα οικονομική κρίση έχει σχεδόν εξαφανισθεί για να μην πω ότι έχει σχεδόν μηδενισθεί .

Και ο τομέας αυτός ήταν της κτηματαγοράς

Κάθε επένδυση σε αυτό τον τομέα αποτελεί, πλέον ένα βαρίδι για τον κάθε επενδυτή, αφού οι φόροι που έχουν επιβληθεί, είναι πλέον πέραν κάθε λογικής και καμίας ορθής οικονομικής αποτίμησης .
Άρα ο τομέας που απομένει είναι αυτός του τουρισμού και πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας, να τον στηρίξουμε τόσο για να διατηρήσουμε το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εν γένει σε όλη την Πατρίδα μας στον τομέα αυτό ,αλλά και για τον ουσιαστικότερο λόγο που έχει να κάνει με την προσπάθεια περιορισμού του ποσοστού ανεργίας η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο σύγχρονο εφιάλτη για την Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και εγώ προσωπικά με την συνεισφορά του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος και θα στηρίξουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες τόσο του Δήμου όσο και του LTO ,αλλά και κατ’ επέκταση όλης της Κορινθίας .


Γιώργος Π. Πετρίτσης

Πολιτικός Μηχανικός

Περιφερειακός Σύμβουλος

Υπεύθυνος Τουρισμού στην Π. Ε Κορινθίας































































 
Top