Ο Δήμος Κορινθίων & Όμιλος UNESCO προσφέρoυν βοήθεια σε οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας | Πρωτη news sport


     Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων δημιούργησε σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων
και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής, Κοινωνικές Δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας, με έδρα τη Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου, Δημοτικό Διαμέρισμα Περιγιαλίου.
    Την Τρίτη 12 Αυγούστου διαθέσαμε δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης (συσκευασμένα τρόφιμα, μερίδες κρέατος κ.α) σε δεκάδες οικογένειες από το Δήμο Κορινθίων.
     Οι συμπολίτες μας επιλέχθηκαν ύστερα από διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, με βασικά κριτήρια το εισόδημα και τον αριθμό των μελών των οικογενειών. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε οικονομική δυσχέρεια.
     Ο Δήμαρχος Κορινθίων  Αλέξανδρος Πνευματικός  και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική Ιωάννης Μαρωνίτης, σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν: «Ο Δήμος Κορινθίων και ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων θα συνεχίσουν τις κινήσεις που έχουν στόχο να ανακουφίσουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Μέσα από τις ενέργειες μας θέλουμε να προάγουμε  τη συνοχή του κοινωνικού μας συνόλου, που είναι ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από την έντονη κρίση που βιώνουμε. Η στήριξη των συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι χρέος μας. Σε αυτές τις οικογένειες πρέπει να προστεθούν όσοι από τους συμπολίτες μας χρειάζονται την κοινωνική μας αρωγή. Οφείλουμε να δώσουμε ανάσα στους συνανθρώπους μας και να περάσουν όλοι τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έχοντας τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, σε όλη αυτή την προσπάθεια».
     Τη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών  Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.



Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Χορηγούς μας:

·         «PIETRIS BAKERY-CATERING» (78ο Χλμ. Ν.Ε.Ο.Α.Κ. – Ισθμός Κορίνθου)
·         Οπωροπωλείο Περιγιαλίου «Κατ’Εποχήν»
·         Γαλακτοκομικά «Μανδρέκας Α.Ε.» (80 χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου)
·         Υπεραγορά Κρεάτων «Το Περιγιάλι», Τρύφων Παλυβός
·         Κρεοπωλείο Περιγιαλίου, Λαφαζάνης Δ. Ευθύμιος
·         Κρεοπωλείο «Λέκκας» (Περιάνδρου 20, Κόρινθος)
·         Άλευρα & Όσπρια Βασίλης Κωτσιάκος (Περιάνδρου 54, Κόρινθος)
·         Παραδοσιακά Σπιτικά Ζυμαρικά «Θέρος» (Ελ. Βενιζέλου 8, παλαιά εθνική οδός Κιάτου-Πατρών)
·         Νερά «ΖΗΡΕΙΑ» (Καλλιάνοι, Κυλλήνη,  Κορινθίας)
·         Νερά «Ερύμανθος»
·         Αρτοποιείο Χιλιομοδίου «Το Παραδοσιακό» Κεχρολόγος Παρασκευάς
·         Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο Περιγιαλίου «Το Κεντρικόν»
·         Φούρνος «Αλευριάδης» (Κανταρέ)
·         Super Market Χιλιομοδίου Χαράλαμπου Καλαρά
·         Αναψυκτήριο Λεχαίου «Tip Top»






 
Top