Tρομαγμένος ψήφισε τον Σταύρο Δήμα | Πρωτη news sport



Τρομαγμένος ο ταλαίπωρος Παπανδρέου ψήφισε "παρόν" συνεχίζοντας να μας εκπλήσει
.Το παιδί είναι αλλού...Aντί να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία κόμματος και να καλέσει τους βουλευτές που τον πιστεύουν να μην ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει μια μισοριξιά και δίνει δικαίωμα στον Πρετεντέρη να τον χλευάζει.

Ο Πρετεντέρης παρότι είναι πολιτκός αναλυτής δήλωσε στην Μαρία Σαράφογλου ότι "αυτό που κάνει ο Παπανδρέου είναι προσωπική του υπόθεση και δεν αφορά τον ίδιο..."
-Είναι αρμοδιότητος άλλων..., είπε ο Πρετεντέρης αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι και υπόθεση ψυχιάτρων. Και δεν είχε άδικο. Σήμερα υπερψήφισε τον Σταύρο Δήμα, ο ταλαίπωρος.
Είναι λογικό να ακούει αυτά τα υπονοούμενα ο ΓΑΠ.
Σαν πρωθυπουργός δεν διέθετε ατσάλινα αρχίδια ώστε να εφαρμόσει απλά τον Νόμο και να κλείσει τους μηντιάρχες φυλακή για φοροδιαφυγή, μη καταβολή ενσήμων στο ΙΚΑ (του Ροβέρτου Σπυρόπουλου) και πάει λέγοντας.
Και τώρα, μετά από 3 χρόνια ταπείνωσης επιστρέφει δειλά αντί να βάλει φωτιά σε ένα κράτος Κολομβία των Βαλκανίων στο οποίο δεν λειτουργούν θεσμοί όπως (και κυρίως) η Δικαιοσύνη.
To πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό, είναι πρόβλημα Δικαιοσύνης η οποία χορεύει στους ρυθμούς του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους και της διαπλοκής.
Αντί να διαφοροποιηθεί εδώ και τώρα από τον κυβερνητικό εκβιασμό μάς ανακοίνωσε πως εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος από την παρούσα βουλή θα κάνει κόμμα!
Αντί να πάρει ο ίδιος το παιγνίδι πάνω του και να προχωρήσει εδώ και τώρα στην δημιουργία κόμματος δίνοντας την ευκαιρία και σε κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές να βρούν στέγη και να νιώσουν ασφάλεια επανεκλογής ξεκινάει με συμβιβασμούς την δεύτερη επαναφορά του.
Αντί να αρνηθεί να ψηφίσει πρόεδρο, υπερψηφίζει και πρόεδρο και προυπολογισμό!
Με αυτή την αμήχανη συμπεριφορά αφήνει χώρο στον Βενιζέλο να διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα.
Αντί να επιστρέψει σαν ηγέτης που έγινε πιο έμπειρος από την περιπέτεια του μνημονίου επιστρέφει δειλά κι όσο πατάει η γάτα.
Ελεος!
Εξ όσων αντιλήφθηκαν οι οξυδερκείς πανέλληνες στην διάρκεια της ψηφοφορίας του προυπολογισμού ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, Γιωργάκης ή ΓΑΠ, ψήφισε ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ!
Εύγε!
Ο άνθρωπος που πριν μερικές εβδομάδες ζήτησε συνέδριο και εκλογή αρχηγού από την βάση έβαλε για μια ακόμη φορά την ουρά στα σκέλια, άφησε στην μέση μία ακόμη δουλειά και χάθηκε στο παράλληλο σύμπαν που κινείται από την στιγμή που απέδρασε έντρομος -ή ανατράπηκε- από την πρωθυπουργία.
Ο άσπονδοι φίλοι του υποστηρίζουν ότι ο γιος του Ανδρέα θέλει χρόνο για να συνέλθει από το σοκ της ανατροπής του-πάνε τώρα 3 χρόνια-και αναρωτιέται κανείς πόσο χρόνο θέλει να συνέλθει μια οικογένεια που έχασε πατέρα ή γιο οι οποίοι αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την σαρκοβόρα περιπέτεια των μνημονίων.
Θα μπορούσαμε να συγχωρέσουμε τον κ. Παπανδρέου ακόμη και για την Οδύσσεια του Μνημονίου. Θα μπορούσαμε να του συγχωρέσουμε ακόμη και το "λεφτά υπάρχουν". Ακόμη και τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, όταν ήταν ο απόλυτος άρχων στο υπουργείο. Θα μπορούσαμε να του συγχωρέσουμε ακόμη και τις άθλιες επιλογές των ανικάνων και αχρήστων (κατά καιρούς) "κολλητών" του σε υπουργικές θέσεις.
Θα μπορούσαμε να τα συγχωρέσουμε όλα αυτά αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν τόσο μαμάκιας και πολιτικά ανεύθυνος.
Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός μπορεί να είναι ένα κατάλοιπο των 4 αιώνων τουρκικής σκλαβιάς-κακοχυμένος κα ατσούμπαλος-έχει όμως μια φοβερή δεινότητα στα παρατσούκλια.
Ετσι το παρατσούκλι "Γιωργάκης" σε συνδυασμό με το ΓΑΠ, καθρεφτίζουν απόλυτα ένα καλομαθημένο πριγκιπόπουλο που δεν λέει να μεγαλώσει και να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που αναλαμβάνει κανείς όταν επιλέγει να γίνει αρχηγός κόμματος-πόσο μάλλον πρωθυπουργός.
Ολοι θυμούνται τις αέναες διακοπές του πρωθυπουργού Γιώργου ακόμη κι όταν είχαν αρπάξει φωτιά οι ζωές των νοικοκυραίων από τις επιλογές τόσο του ιδίου όσο και των υπουργών του. Η αντίδραση του ΓΑΠ ήταν εκείνη ενός κακομαθημένου παιδιού βορείων προαστίων. Ταξίδια, γυμναστήρια, κοσμοπολίτικη ζωή, ακριβά εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία. Λες και οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε ότι αυτή είναι η συνταγή της καλής ζωής. Λες και μόνο εκείνος κατέχει το καλά φυλαγμένο μυστικό.
Απλά δεν έχουμε-οι περισσότεροι από μας-το χρόνο και το χρήμα να κυνηγήσουμε τον ορισμό της καλής ζωής που ο ίδιος και η υπόλοιπη οικογένεια Παπανδρέου με τόση στοχοπροσήλωση επιτυγχάνουν.
Η τραγικότητα της ιστορίας είναι ότι ο ΓΑΠ-Γιωργάκης έχει βρει και μιμητές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, στο κομμάτι που αφορά την καλή ζωή. Είναι πολλά τα παραδείγματα.
Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ-κάποια από τα οποία κατέχουν και υπουργικές θέσεις-έχουν  συμπεριφορά φλώρου μεγαλομπεμπέ.
Boλεμένοι μέσα στον ναρκισσισμό του μαλθακωλισμού τους παραμένουν απλοί θεατές ενός ΠΑΣΟΚ που παράγει παρακρατικές συμπεριφορές όπως η πρόσφατη του Κουκουλόπουλου που θύμισε τις πιο σκοτεινές σελίδες του κόμματος. Ο Κουκουλόπουλος μίλησε για δήθεν φωτογραφίες από το δείπνο Τσίπρα-Αγγελοπούλου-Λάτση σε μια άσχετη φάση για τον προϋπολογισμό  και δεν βγήκε για παράδειγμα ο Χρυσοχοίδης να πεί
-Εγώ ντρέπομαι να είμαι στο ίδιο κόμμα μ΄ αυτόν τον τύπο...
Το άφησαν και πέρασε έτσι βυθίζοντας ακόμη πιο πολύ το ΠΑΣΟΚ και τους εαυτούς τους στην πολιτική ανυποληψία.
Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό Βενιζέλο ο οποίος ανέχεται συμπεριφορές σαν του Κουκουλόπουλου μέσα σε ένα κόμμα που κυριαρχούν οι μεταξύ τους εκβιασμοί-κάτι που χαρακτηρίζει το πολιτικό προσωπικό στο σύνολό του.
Μιμητές του μεγαλομπεμπέ ΓΑΠ λοιπόν, ο οποίος όταν επιστρέφει στη Γη μας λέει μια καλημέρα με ένα βαρετό σεντόνι δια χειρός Ελενόπουλου.
Ο Ελενόπουλος τώρα, βρίσκεται σε διαρκείς ιδεολογικές ζυμώσεις με την κοινωνία ταμπουρωμένος στα άπαρτα κάστρα του Κολωνακίου.
Ναι, χθες ο γιος του Ανδρέα υπερψήφισε έναν προϋπολογισμό τον οποίο με email στην Τρόικα είχε ακυρώσει από το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Γκίκας Χαρσδούβελης.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, δεν ντρέπεται γι΄ αυτό...


newsant.gr
 
Top