Κορινθία: 16χρονος έκλεβε ζώα και έκανε εκβιασμούς | Πρωτη news sport


Ενάμισι χρόνο κράτησε η δράση μιας σπείρας
ρομά   που λυμαίνονταν την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας με κλοπές αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων, ζωοκλοπές και εκβιασμούς πολιτών των οποίων έκλεβαν τις μοτοσικλέτες και ζητούσαν λύτρα! Ως τώρα εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις, αλλά ερευνάται αν εμπλέκονται και σε άλλες.

Οκτώ άτομα, από τα οποία ο μικρότερος ήταν μόλις 16 χρόνων και ο μεγαλύτερος 45, αποτελούσαν τη συμμορία που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου. Κανείς, όμως, δεν συνελήφθη ελλείψει αυτοφώρου και η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές, ζωοκλοπή, κλοπή και εκβίαση υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, διαπιστώθηκε ότι η δράση της σπείρας ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου του 2013 με κλοπές ενός φορτηγού, ενός Ι.Χ. και τριών μοτοσικλετών. Από τον ιδιοκτήτη της μιας απαίτησαν εκβιαστικά χρήματα για να την επιστρέψουν.

Στη δράση τους περιλαμβάνονται η κλοπή ενός χοίρου από στάβλο στο Σολωμό και τριών αμνοεριφίων από ποιμνιοστάσιο στην Κόρινθο, η διάρρηξη σε εργοστάσιο στην Κυρά Βρύση Κορινθίας απ' όπου άρπαξαν μηχανήματα και εργαλεία, η διπλή διάρρηξη σε μια αποθήκη στην Κόρινθο με λεία εργαλεία και διάφορα αντικείμενα και η παραβίαση του ψυγείου ενός περιπτέρου στην Κόρινθο Κορινθίας από το οποίο έκλεψαν διάφορα τρόφιμα.,.protothema
 
Top