Τελειώνουν τα παραμύθια, όπως κι χρόνος της γαλάζιας συμμορίας. | Πρωτη news sport

Γράφει ο mitsos175

Τελευταίες δημοσκοπήσεις που μετράν τη δύναμη της ΝΔ.
Από Δευτέρα βαράει διάλυση. Τελευταίες δημοσκοπήσεις τελευταίες γελοιότητες. Τελειώνουν τα παραμύθια, όπως κι χρόνος της γαλάζιας συμμορίας.
Δυο τρεις δεξιοί δημοσκόποι πιστοί στο χέρι που τους ταΐζει, αφήνουν δήθεν ελπίδες, δείχνοντας μια διαφορά της τάξης των 2 ! περίπου μονάδων, ή όπως ο ίδιος Σαμαράς θέλει να πιστεύει, νομίζουν, ότι τάχα θα μειωθεί η ψαλίδα από τους αναποφάσιστους! Τέτοιες κουταμάρες λένε τους στα site ή τις φυλλάδες τους. Γκάλοπ δήθεν "μυστικά κι απόρρητα" από πρεσβείες, που ο ίδιος ο 007 πήρε, ενώ τα φύλαγαν δράκοι, διαρροές από γαλάζια κομματόσκυλα, που όμως είναι έτοιμα να κλάψουν και άλλα ευτράπελα θα μας "φτιάχνουν τη μέρα" των εκλογών και θα μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο για τη βλακείες που λένε.

Στόχος της ΝΔ είναι να κρατηθεί το διχαστικό κι εκβιαστικό κλίμα του δικομματισμού, ώστε να λειτουργήσει η απόπειρα συσπείρωσης και να δοθεί μια ένεση ηθικού στα απογοητευμένα γίδια. Όσο για τις περισσότερες εταιρείες ανοίγουν τώρα την ψαλίδα μέχρι και 10 μονάδες για να προλάβουν τον εξευτελισμό τους το βράδυ της Κυριακής.

Ο μέσος όρος των περίπου είκοσι! γκάλοπ (ε ρε χρήμα που έπεσε στο παραμύθι) δείχνει διαφορά από 2 μέχρι 10 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. MO γύρω στο 6. ΣΥΡΙΖΑ από 27 - 35. ΝΔ από 20 - 30 ανάλογα το μαγαζί.
Τρίτη θέση αν και μιλάνε για μάχη ΚΚΕ ΧΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 5 - 8 ανάλογα τη δημοσκόπηση, το ΚΚΕ θα είναι τρίτο. Το ΠΟΤΑΜΙ οι περισσότεροι το δείχνουν τρίτο, (πολλά τα λεφτά Μπόμπολα) αλλά πιθανόν θα λείψει αυτό το δεκανίκι από το Κοινοβούλιο. Από τα δυο ΠΑΣΟΚ δείχνουν Βενιζέλο. μέσα γύρω στο 4-5 όπως είπαμε πριν. Αλλού βλέπω να μπαίνει μέσα. Σε κελί. Εσχάτως μερικοί δίνουν στο Γιωργάκη ελπίδες (2,5%). Άλλοι πάλι του λένε την "πικρή" αλήθεια (1%). Οι ΑΝΕΛ είναι στο 3 - 4 αν κι η ΝΔ τους θέλει έξω, οπότε τα δικά τους γκάλοπ δίνουν 2,5 Μ.Ο. Τα φίδια έχουν πτώση, αν κι όχι όσο θα έπρεπε. Ένα φάσκελο θα το πάρουν.

Εκείνο που πιθανόν παίζεται είναι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που θα πάρει η ΝΔ από τους αναποφάσιστους είναι οι όρχεις τους.
Κι αυτό γιατί, όσοι δηλώνουν "αναποφάσιστοι" ή δεν απαντούν (και οι τελευταίοι είναι πολλοί περισσότεροι) το κάνουν για κάποιο λόγο. Κι αυτός είναι πολιτικός, έχει άμεση σχέση με την κάκιστη οικονομική κατάσταση. Συνήθως επιλέγουν το πρώτο κόμμα και πάντως η πλειοψηφία τους ρίχνει ψήφο διαμαρτυρίας. Αρκετοί κάνουν αποχή αλλά σ' αυτές τις εκλογές έχει περάσει στον κόσμο η αντίληψη ότι είναι "οι πιο κρίσιμες".
'
Όπως και να χει με τέτοιο χαμηλό ηθικό, μια παντελής απουσία επιχειρημάτων, εκτός αν θεωρούν "επιχείρημα" το χαρτί υγείας και κυρίως με την καταστροφική οικονομική πολιτική και την προκλητική διαφθορά που άσκησε η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι πιθανότερο τα ποσοστά της γαλάζιας συμμορίας να πέσουν κάτω από το 20%. Κι ας λένε οι δημοσκοπήσεις ιστορίες. Ο ψηφοφόρος είναι αγανακτισμένος με τις συνεχής θυσίες και ιδιαίτερα με τον ΕΝΦΙΑ. Η ΝΔ θα πάρει ίσως το χαμηλότερο αποτέλεσμα όλων των εκλογών από το 1974 και μετά για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να θυμίσω απλώς πως οι ίδιοι "μάντεις" στις Ευρωεκλογές μιλούσαν γα νίκη της ΝΔ από 0,5 μέχρι και 2 μονάδες! Οι υπόλοιποι έδειχναν "ντέρμπυ". Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Τώρα τους άρεσε που εξευτελίστηκαν και θέλουν να υποστούν ξανά την κοροϊδία, μεγαλύτερη αυτή τη φορά. Υπομονή.
Το βράδυ στις 25 θα τα θυμόμαστε και θα πέφτουμε κάτω από τα γέλια. Κυριακή κοντή γιορτή. Πάντως μου δίνουν μπόλικο υλικό για σάτιρα.
 
Top