ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. | Πρωτη news sport

  
 
Πανηγυρικά εορτάστηκε η ΚΥΡΙΑΚΗ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου, σύμφωνα με την ευλογημένη παράδοση που δημιούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, με την συμμετοχή των Πολιτικών, Στρατιωτικών και άλλων Αρχών του τόπου μας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Αθανάσιος Γκίκας εκπροσωπώντας τον ασθενούντα Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη απήγγειλε το «Πιστεύω» και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός το «Πάτερ ημών».
 Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε, υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και τη συμμετοχή Στρατιωτικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, η Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων ως και αυτής της «Παναγίας Γλυκοφιλούσης», προσωπικής εικόνας του Α’ Κυβερνήτου της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια πέριξ του Ι. Καθεδρικού Ναού και τελέσθηκε η προγραμματισμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αιωνίου αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων Αρχιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και των Ευεργετών αυτής.
Η συμμετοχή του κόσμου ως και των Κατηχητικών Σχολείων του Καθεδρικού Ι. Ναού στην τελετή αυτή, προς ανάμνηση της αναστηλώσεως των Ι. Εικόνων, ήταν πάνδημη, γεγονός που εξήρε στο κήρυγμα του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ευλογώντας και συγχαίροντας τους πιστούς διότι για μια ακόμη φορά με την ευλογημένη αυτή συμμετοχή τους κατέδειξαν την ισχυρή θέλησή των Κορινθίων να παραμένουν εδραίοι στα Ιερά και τα Όσια της Πίστης μας
.
 

                      
 
Top