Πανούσης: Η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες | Πρωτη news sport

Για ακόμη μία φορά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γύρισε  τα Κέντρα Μεταναστών καθώς είπε πως «μπορεί να ξαναγεμίσουν» – Παραδέχτηκε πως αναμένεται αύξηση της εισροής μεταναστών το καλοκαίρι και πως τα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι δύσκολο να φυλαχτούν

Tη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Η αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του».
Ο υπουργός, που συνοδευόταν από τον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, συναντήθηκε με αστυνομικούς και πυροσβέστες και τους διαβεβαίωσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία είναι στο πλευρό τους. Γνωρίζει δε τόσο τα θεσμικά, όσο και τα άλλα αιτήματα που έχουν και όλα, όπως τους είπε, θα συζητηθούν μετά τον Ιούνιο. 

Σε δηλώσεις του ο υπουργός ανέφερε ότι «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητούμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική».

Αναφορικά με τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο κ. Πανούσης εξέφρασε τον προβληματισμό του ότι είναι πολύ πιθανόν να ξαναγεμίσουν, αφού όπως σημείωσε, μόλις χθες μπήκαν στην Μυτιλήνη 800 νέοι μετανάστες κι αναμένεται αύξηση της εισροής μεταναστών το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι τα θαλάσσια σύνορα της χώρας είναι δύσκολο να φυλαχτούν. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη με το Λιμενικό, τη μεταναστευτική πολιτική και την αστυνομία, για «να δούμε πώς θα χειριστούμε το θέμα, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλους μετανάστες».

Για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, ο υπουργός σημείωσε ότι πρώτα θα εξεταστεί το θέμα των εναέριων μέσων, επισημαίνοντας πως χωρίς αυτά η επίγεια βοήθεια είναι σχετική, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι υπάρχει ετοιμότητα να προληφθεί οποιοδήποτε κακό προκύψει, γιατί ξεκίνησε νωρίς ο σχεδιασμός.

Σε ό,τι αφορά στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τους συσσωρευμένους όγκους σκουπιδιών στον αστικό ιστό της πόλης, ο υπουργός αναπληρωτής υπογράμμισε ότι «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύσει αυτό το ζωτικό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα».

protothema
 
Top