ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ! Δεν είστε εσείς ο κάτοχος των χρημάτων σας | Πρωτη news sport

Το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού σας είναι γνωστό
ως καταθετικό υπόλοιπο.
Σύμφωνα με το παγκοσμίως ισχύων τραπεζικό σύστημα, γνωστό ως Fractional Reserve Banking(ελληνιστί Κλασματικό Αποθεματικό Τραπεζικό Σύστημα), οι καταθέσεις όλων χρησιμοποιούνται από τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν και να δανείσουν περαιτέρω όπου απαιτηθεί…

Οι περισσότεροι από εμάς όμως θεωρούμε το τραπεζικό υπόλοιπό μας ως ‘’δικό μας’’ αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύει αυτό αλλά κάτι άλλο!



Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε, εσφαλμένα, ότι το υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό μας δείχνει πόσα χρήματα κατέχουμε ως εκείνη την ώρα. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα! Τουναντίον, δείχνει πόσα χρήματα μας χρωστάει η τράπεζα! Εμείς απλώς έχουμε, ή νομίζουμε πως έχουμε, μια κυριότητα πάνω στα χρήματά μας. Αν το κατανοήσουμε αυτό θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε βαθύτερα ότι, οι τραπεζικές καταθέσεις μας είναι στην πραγματικότητα δάνεια.

Τα μετρητά σας και τα μετρητά μας είναι ο θεμέλιος λίθος ενός τραπεζικού συστήματος το οποίο παρακρατεί τα χρήματα αυτά με την υπόσχεση ότι θα κρατήσει μέρος αυτών και θα σας επιστρέψει όλο το υπόλοιπο αν το ζητήσετε. Αυτό ονομάζεταιFractional Reserve Lending (ή Κλασματικός Τραπεζικός Δανεισμός ελληνιστί) κι αυτό είναι βασικά που κάνουν όλες οι τράπεζες…

Το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου θεσμοθετήθηκε το παραπάνω γεννήθηκε σε ένα Βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο το 1848 (!), το οποίο αναφέρει:

Τα χρήματα, όταν δίδονται ή κατατίθενται σε μια τράπεζα, παύουν ολοσχερώς να είναι τα χρήματα του κατόχου τους αλλά ανήκουν πλέον στην τράπεζα, η οποία υποχρεούται να αποδώσει ένα ποσό έναντι του κατατιθέμενου σ’ αυτήν ποσό, όταν ζητηθεί από τον καταθέτη…
Τα κατατιθέμενα χρήματα στην κυριότητα και ευθύνη της τράπεζας, ανήκουν στην τράπεζα εντελώς και δύναται να τα χειριστεί ή εκμεταλλευτεί κατά τις ανάγκες της.
Δεν αποτελεί νομική παράβαση η χρήση των χρημάτων από την τράπεζα και δεν είναι υπόλογος προς τον καταθέτη. Δεν υποχρεώνεται σε αναφορά προς τον καταθέτη ως προς τη χρήση των χρημάτων, δεν υποχρεούται να τα κρατήσει ή να τα χρησιμοποιήσει ως περιουσία του καταθέτη. Είναι όμως (η τράπεζα) υπόχρεη ως προς το ποσό επειδή υπάρχει σύμβαση με τον καταθέτη, έχοντας λάβει τα χρήματά του, να του επιστρέψει το ποσό όταν το ζητήσει, ποσό αντίστοιχο με αυτό που κατατέθηκε.

Ξεκάθαρα, όταν καταθέτετε χρήματα σε μια τράπεζα, τα χρήματα αυτά δεν είναι πλέον δικά σας. Γίνεστε ένας ανασφάλιστος πιστωτής, ή δανειστής, της τράπεζας. Οι πληρωμές των τόκων υποτίθεται αντικαθιστούν το ρίσκο δανεισμού χρημάτων σας στην τράπεζα αλλά τα σημερινά επιτόκια – σχεδόν μηδενικά – δεν σας προστατεύουν απ’ αυτό το ρίσκο.

‘’Bank Runs’’ ΚΑΙ ‘’Bank Holidays’’

Tο Κλασματικό Τραπεζικό Αποθεματικό Σύστημα (FractionalReserve Banking) λειτουργεί για όσο οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η τράπεζα θα τους επιστρέψει τα ‘’χρήματά τους’’.

Όταν λοιπόν τα πράγματα δεν πάνε καλά και όταν η τράπεζα ενδέχεται να έχει πάρει υψηλά ρίσκα, οι άνθρωποι-καταθέτες αρχίζουν να ζητάνε πίσω τα χρήματά τους -- σε μετρητά -- επειδή η πίστη τους στην ικανότητα της τράπεζας να τους επιστρέψει τα χρήματα κλονίζεται ή εξαφανίζεται. Αυτό ονομάζεται (αγγλιστί) ‘’Bank-Run’’ και είναι ό,τι χειρότερο για όλες τις τράπεζες, ένας πραγματικός εφιάλτης!

Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι καταθέτες ζητούσαν πίσω τα χρήματά τους ταυτόχρονα. Καθώς οι καταθέσεις υπάγονται σε ένα τόκο παρακράτησης κάτω του 10% επί των κεφαλαίων σε όλο σχεδόν το δυτικό κόσμο, λιγότερο από 10% των καταθέσεων (!) θα ήταν διαθέσιμο για ανάληψη.

Λίγο γέλιο τώρα: ‘’Bank Holiday’’ είναι όταν μια τράπεζα κλείνει κυριολεκτικά τις πόρτες της και μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς καταθέσεων ώστε να μην μπορεί κανείς να κάνει ανάληψη!

Το φαινόμενο ‘’Bank Holiday’’ συχνά-πυκνά προκαλείται από ‘’bank runs’’ και αποτελεί το τελευταίο μέτρο προστασίας της τράπεζας πριν τη χρεωκοπία της (να προλάβει τη χρεωκοπία της δηλαδή), καθώς αν λάβαινε χώρα ένα μαζικό ‘’bank run’’ θα εξαφάνιζε τελείως όλα τα αποθεματικά της τράπεζας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η Κύπρος, την Άνοιξη του 2013. Όταν έγινε γνωστό στους Κύπριους καταθέτες ότι οι Κυπριακές τράπεζες είχαν προβλήματα ρευστότητας, πολλοί ανησύχησαν και άρχισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλες τράπεζες και να προβαίνουν σε μαζικές αναλήψεις.

Η Κύπρος ως προηγούμενο (παράδειγμα αποφυγής)

Γιατί λοιπόν θέλησαν οι Κύπριοι καταθέτες να τραβήξουν τα χρήματά τους το 2013; Όταν έγιναν γνωστά τα προβλήματα ρευστότητας και όταν έγινε προφανές ότι κανείς δεν επρόκειτο να σώσει τις τράπεζές τους, οι καταθέτες ενήργησαν προς εξασφάλιση των χρημάτων τους.

Αντί λοιπόν να σωθούν οι τράπεζες, οι τελευταίες έπρεπε να σωθούν οι ίδιες με το να ανακεφαλαιώσουν και… κατασχέσουν-παγώσουν μέρος των καταθέσεων των ιδιωτών. Οι τράπεζες το δικαιολόγησαν ως αναγκαίο μέτρο ειδάλλως θα χρεοκοπούσαν συμπαρασύροντας μαζί τους και ΟΛΕΣ τις καταθέσεις!

Τα Κυπριακά ATM άδειασαν μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ‘’bank holiday’’.

Δύο εβδομάδες αργότερα, οι τράπεζες άνοιξαν ξανά με αυστηρούς περιορισμούς όμως στους υπάρχοντες τραπεζικούς λογαριασμούς. Απαγορεύτηκαν αναλήψεις μεγάλων ποσών και μεταφορών χρημάτων.

Έως και το 85% των τραπεζικών υπολοίπων μετατράπηκαν σε τραπεζικές μετοχές μη ανταλλάξιμες για πολλά πολλά έτη!

Πρέπει να καταλάβουμε πως χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό μπορούν πολύ εύκολα να κατασχεθούν. Οι προστατευτικοί μηχανισμοί ασφαλείας σε πολλές χώρες, υπέρ των πελατών, είναι κι αυτοί μέρος του Κλασματικού Συστήματος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, υπόκεινται σε ‘’bank-runs’’.

Ίσως να σοκάρει συθέμελα πολλούς αλλά η στρατηγική αυτή – να σωθούν οι τράπεζες με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών – είναι εντελώς νόμιμη! Οι καταθέτες, εμείς, εσείς, όλοι μαζί, μπορούμε να ισχυριστούμε άγνοια αλλά η άγνοια δεν είναι αρκετή να μας προστατέψει. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα, είτε εν γνώσει, είτε εν αγνοία μας, είμαστε όλοι ‘’επενδυτές’’ και όχι σωτήρες…

Το παράδειγμα της Κύπρου ήταν φαινομενικά μεμονωμένο αλλά στην ουσία δεν θα είναι μεμονωμένο. Είναι γνωστό, το γνωρίζουμε και ήδη φαίνεται ξεκάθαρα, συμβαίνει κι αλλού και έχει ήδη δηλωθεί επίσημα (!) εγγράφως, δια νόμου. Η συντεχνία των G20 προετοιμάζεται για μια ομαλοποίηση των αποκαλούμενων πλέον ‘’bail-ins’’. Στον Καναδά, ένα παρόμοιο καθεστώς ‘’bail-in’’ ανακοινώθηκε και ενσωματώθηκε επίσημα στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013. Αυτό σημαίνει ότι όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν υπέρ των τραπεζών για να μην χρεοκοπήσουν. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί και όλα τα τραπεζικά πιστοποιητικά επενδύσεων νοούνται ως βοηθητικά στοιχεία υπέρ των τραπεζών και μπορούν να τα χειριστούν όπως θέλουν αυτές.

Η περίπτωση της Κύπρου πάντως σίγουρα μοιάζει με παράδειγμα (ή πείραμα) για ένα μεγαλύτερης κλίμακας γεγονός!

Εγώ σου χρωστάω, εσύ του χρωστάς, αυτός της χρωστά, ποιος χρωστά σε ποιόν;

Η αξία των χρημάτων σήμερα σε όλο τον κόσμο εξαρτάται εντελώς από την πίστη των μαζών που δίδουν στα χρήματα και συνεχίζουν να εμπιστεύονται το υπάρχων και, βασισμένο στο χρέος, χρηματοοικονομικό σύστημα. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τόσο ευαίσθητη που ένα μικρό τράνταγμα στην εμπιστοσύνη δύναται να καταφέρει ισχυρό πλήγμα σε όλο το τραπεζικό οικοδόμημα και να το καταστρέψει, προκαλώντας μια ανείπωτη εξαφάνιση του ‘’πλούτου’’ των καταθετών και κατόχων τραπεζικών λογαριασμών.

Ο μοναδικός τρόπος εξασφάλισης μιας περιουσίας και πραγμάτωσής της σε αληθινή αξία είναι η μετατροπή των χρημάτων σε κάτι χειροπιαστό, κάτι που έχει εγγενή αξία και απαλλαγμένο από χρέος, π.χ. μέταλλα. Χρήματα αποθηκευμένα δεν έχουν εγγενή αξία ενώ αποτελούν θήραμα πολλών κυνηγών! Εγώ σου χρωστάω, εσύ του χρωστάς, αυτός της χρωστά, ποιος χρωστά σε ποιόν;

Επίσης, περιουσία είναι η οποιαδήποτε γνώση, τέχνη ή ικανότητα κατασκευής-παρασκευής οποιουδήποτε πράγματος μπορεί να κρατήσει στη ζωή τον άνθρωπο ή να τον προάγει φυσικά και πνευματικά. Πάντως το σίγουρο είναι πως χρήματα στην τράπεζα ΔΕΝ είναι περιουσία!

Για το λόγο αυτό πρέπει κάποιος να κατέχει χειροπιαστές αποδείξεις του πλούτου του, όπως ακριβά μέταλλα ή ασήμι, προκειμένου να τα αποθηκεύσει με ασφάλεια και να προστατέψει τον πλούτο του… Ευτυχέστερος δε αυτός που δεν έχει πλούτο, δεν έχει να χάσει τίποτα και δεν ανησυχεί για οποιαδήποτε σκαμπανεβάσματα των τραπεζών ή για την τύχη των τραπεζικών του υπολοίπων!

Η νέα εποχή του Οικονομικού Ολοκληρωτισμού έχει φτάσει! Όποιος το εννόησε…

Απ’ όλα τα μέρη της γης φθάνουν σωρηδόν στοιχεία και ακούγονται φωνές πίσω από το παρασκήνιο ότι μια νέα εποχή ενός οικονομικού ολοκληρωτισμού έχει μπει για τα καλά στις ζωές όλων των ανθρώπων του πλανήτη, μηδενός εξαιρουμένου.

Η μακρινή Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που συστήνει έναν υποχρεωτικό φόρο στις καταθέσεις! H απόλυτη Μαρξιστική χώρα όπου ο πολίτης με περισσά χρήματα σε ρευστό αποτελεί εχθρό της κυβέρνησης του συντηρητικού TonyAbbott.

Όλοι, κυριολεκτικά όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη πρέπει να ξυπνήσουν και να μεταδώσουν αυτές τις πληροφορίες για να επέλθει φρένο, όσο υπάρχει χρόνος. Πρέπει να σταματήσει η κατάσχεση του πλούτου των πολιτών και η αέναη και ανήλεη φορολόγηση. Όλο αυτό θα οδηγήσει στην ολοσχερή καταστροφή του δυτικού πολιτισμού διότι όλοι μας υποφέρουμε από αδηφάγους πολιτικούς που δε μπορούν να δυο πέρα απ’ τη μύτη τους.

Ο νέος αυτός υποχρεωτικός έλεγχος επί των καταθέσεων συμπεριλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό της Αυστραλίας του 2015 έτσι ώστε ο καθένας που τηρεί έστω ένα λογαριασμό αποταμιευτικό στις τράπεζες πρέπει να πληρώσει φόρο επ’ αυτών. Το μέτρο αναμένεται να λειτουργήσει ως παγκόσμιο πείραμα, ιδίως για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, οι οποίες θα παρακολουθούν την τελική έκβαση. Αν δεν υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις από τους Αυστραλιανούς καταθέτες, ο υπόλοιπος κόσμος θα υποβληθεί στον εξόφθαλμο αυτό φόρο πολύ γρήγορα!

Ο Π/Θ Tony Abbot έχει αποδείξει ότι είναι πραγματικός Μαρξιστής. Οδηγεί τον Αυστραλιανό λαό στην οικονομική άβυσσο από την οποία μόνο πόλεμος και αιματοχυσία μπορεί να προκύψει. Η κυβέρνηση Abbot έχει ανακοινώσει το φόρο επί των καταθέσεων πολύ πριν συνταχθεί ο προϋπολογισμός τους κράτους και πολύ πριν εγκριθεί επίσημα. Ο Tony Abbottδικαιολόγησε τις πράξεις του και είπε ότι η νέα αυτή φορολόγηση πρόκειται περί ελάφρυνσης και ανακούφισης των οικογενειών και μικρών επιχειρήσεων! Προφανώς όμως όλα είναι αυτονόητα: δε θα υπάρξει μείωση φορολογίας γι’ αυτούς τους ανθρώπους, αντιθέτως, θα αυξηθούν τα χρήματα στις τσέπες των διεφθαρμένων πολιτικών που διαλύουν εν ριπή οφθαλμού την αποκαλούμενη δυτική κουλτούρα μας…

Ο Abbott είπε επίσης ότι θα υπάρξουν κάποιες σκληρές αποφάσεις στον προϋπολογισμό γιατί είναι αναπόφευκτο. Όσον αφορά στις τράπεζες όμως, τα κυβερνητικά σχέδια δεν είναι καλά νέα γι’ αυτές. Η αντικαπιταλιστική άποψη του Abbottαναμφίβολα τον σπρώχνει στην ίδια θέση με τον Λένιν, αν επιτραπεί στην ιστορία να καταγραφεί ειλικρινά, σε 100 χρόνια από τώρα ίσως… Η απόφαση να φορολογηθούν οι καταθέσεις φθείρει την κυβέρνηση σοβαρά, αν υπάρξουν δε έξυπνοι Αυστραλιανοί πολίτες θα λάβει χώρα μια μικρή κόλαση μαζικών αναλήψεων από τις τράπεζες!

Είναι άγνωστο προσώρας πως θα αντιδράσουν οι Αυστραλιανές τράπεζες και πως θα ελκύσουν καταθέτες ή κεφάλαια σ’ αυτού του είδους τον οικονομικό ολοκληρωτισμό. Για τα μάτια του κόσμου, η αντιπολίτευση εξερράγη μ’ αυτή την απόφαση, αλλά σε όλες τις εποχές αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, κι ας μην το πήραμε χαμπάρι. Η αντίδραση είναι μέρος του παιχνιδιού...

Η νέα φορολόγηση των καταθέσεων αποτελεί δοκιμή για την παγκόσμια οικονομία.

Η πρόεδρος του ΔΝΤ Christine Lagarde λέγεται από πολλούς ότι είναι η πιο επικίνδυνη γυναίκα του πλανήτη. Ας μην ξεχνάμε πως η Γαλλική ελίτ ήταν αυτή που ‘’πούλησε’’ την ιδέα του κομμουνισμού στον Μάρξ και όχι το αντίθετο! Καθώς τώρα η Γαλλική ελίτ ελέγχει το ΔΝΤ – έχοντας πείσει παράλληλα όλους τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς να επιβάλλουν ανάλογους μακροχρόνιους φόρους στις καταθέσεις ως το μόνο μέσο επίλυσης της κρίσης – προχωράνε έτσι απλά στην κατάσχεση μέρους των καταθέσεων.

Στη σύνοδο των G20 το Νοέμβριο του 2014 στην Αυστραλία, προετοιμάστηκε και το νομικό πλαίσιο για την κατάσχεση. Ο κόσμος, το κοινό, οι πελάτες, οι καταθέτες και λοιποί έχουν γνώση επί τούτων μόνο όταν είναι πολύ αργά να αντιδράσουν ενώ τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αγρόν ηγόραζον…

Είναι πράγματι τώρα ο καιρός να ξυπνήσουμε πριν καρφωθεί και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του παρόντος αρρωστημένου κόσμου μας…

Δε μπορούμε να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ εναντίον των τραπεζών αν δεν βγάλουμε όλα τα χρήματα απ’ αυτές!

Ωστόσο, ο σκοπός όλων αυτών που πιέζουν την εγκαθίδρυση μιας αχρήματης κοινωνίας είναι να προλάβουν μαζικές αναλήψεις χρημάτων -- τα περίφημα ‘’bank runs’’ – και να αυξήσουν τον οικονομικό έλεγχο.

Όλες οι Κεντρικές Τράπεζες (ΚΤ), συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, σχεδιάζουν ανάλογους δραστικούς περιορισμούς και ελέγχους στο μετρητό χρήμα, το ρευστό, τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα. Όπως το βλέπουν οι ΚΤ, η μετάβαση στο ηλεκτρονικό χρήμα θα καταργήσει την μαύρη αγορά και την παραοικονομία, αλλά κυρίως, θα προλάβει μια μεγάλη τραπεζική κρίση σχετιζόμενη με τα ‘’bank runs’’. Η ιδέα της κατάργησης των μετρητών αναδύθηκε εσκεμμένα στο μαζικό υποσυνείδητο για να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Η ιδέα πρωτοσυστάθηκε, φαινομενικά, από τον Kenneth Rogoffτου πανεπιστημίου του Harvard, και τον Willem Buiter, επικεφαλή οικονομολόγο της Citigroup.

Οι ισχυρισμοί τους έλαβαν αμέσως και εντέχνως το θαυμασμό που τους αξίζει και οι αναλύσεις τους αποτελούν πια το θεμέλιο λίθο της νέας εποχής του Οικονομικού Ολοκληρωτισμού που μας ελέγχει. Οι Rogoff και Buiter έθεσαν τις βάσεις για το τέλος της οικονομικής ελευθερίας των πολιτών, η οποία μελλοντικά θα αποτελέσει το νέο Μαρξισμό. Το μετρητό επιτρέπει το ‘’bankrun’’, γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί! Καταργήστε το και μαζί μ’ αυτό καταργείται και η δυνατότητα απαίτησης ανάληψης χρημάτων-κεφαλαίων από την τράπεζα!

Σε πολλές χώρες υπάρχουν τέτοια μέτρα σε ισχύ αποδεικνύοντας ότι ο Οικονομικός Ολοκληρωτισμός τους δίδυμου Rogoff-Buiter έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Με άλλα λόγια, έχει φτάσει το τέλος του Καπιταλισμού!

Δοκιμές έλαβαν χώρα παντού γι’ αυτού του είδους τον Οικονομικό Ολοκληρωτισμό για να διαπιστωθεί αν η ιδέα είναι βιώσιμη. Η Βρετανία έκανε τη ‘’δοκιμή’’ τον Ιούνιο του 2014. Συγκεκριμένα, ένας εμπορικός πεζόδρομος του Manchesterαπαγόρευσε τα μετρητά, ως μέρος πειράματος, για να διαπιστωθεί αν οι Βρετανοί θα δέχονταν την αχρήματη κοινωνία. Τα αστικά λεωφορεία του Λονδίνου, αυτά τα διάσημα κόκκινα κουτιά που φιγουράρουν σε εικόνες και σουβενίρ, ΔΕΝ δέχονται πια μετρητά από τον Ιούλιο του 2014! Εν τω μεταξύ, τα ανταλλακτήρια νομισμάτων (Currency Exchange) άρχισαν να προσφέρουν κάρτες αντί μετρητών, τις οποίες διαφημίζουν ασφαλέστερες στις μεταφορές των τουριστών… Πάντως, το πείραμα του εμπορικού πεζόδρομου του Manchester έγινε για να δουν ιδίοις όμμασι τη συμπεριφορά των καταναλωτών και επιχειρηματιών της περιοχής στην ιδέα ότι, το ρευστό θα καταργηθεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

ψήφισε Δρακόντιους νόμους εναντίον της χρήσης των μετρητών.

Από το καλοκαίρι του 2015 τίθενται σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί προκειμένου να εξαφανιστεί το (ρευστό) χρήμα με τη βία! Γάλλοι πολίτες και τουρίστες δεν έχουν ελευθερία πλέον επί των μετρητών του.! Θα υπάρχει οικονομική αστυνομία (!) που θα προβαίνει σε περιστασιακούς ελέγχους στα τρένα όλης της χώρας για να δουν αν μεταφέρουν μετρητά, τα οποία στη συνέχεια θα… κατάσχουν!

Για να φθάσουμε και στην Ελλαδίτσα μας, στην οποία ήδη συζητείται εντόνως – στα πλαίσια εξεύρεσης λύσεων για την κρίση – η δραστική μείωση του μετρητού. Κάθε λογαριασμός άνω των 70 ευρώ πρέπει να πληρώνεται με πιστωτική κάρτα ή τσεκ. Θα καταστεί παράνομη η πληρωμή με μετρητά!

Τέλος, η γερμανική τράπεζα Baader Bank του Μονάχου αναμένεται να καταργήσει επίσημα τα μετρητά με το να επιβάλλει αρνητικά επιτόκια σε λογαριασμούς που παραμένουν αδρανείς ή ‘’καθαρά’’ ποσά-υπόλοιπα μετά τη φορολόγησή τους ως εισόδημα…
***************************************************************************************
Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι, η ολοκληρωτική κατάργηση των μετρητών απειλεί την προσωπική ελευθερία του ατόμου και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε πολλούς τομείς της ζωής.

Προφανώς, και είναι σίγουρο, οι κυβερνήσεις και οι τραπεζίτες δεν είναι καθόλου μα καθόλου ηλίθιοι. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί ένα παγκόσμιο ‘’bank run’’ είναι η απαγόρευση του ρευστού χρήματος, όλων των μετρητών δηλαδή. Πάντως, θεωρείται πάρα πολύ πιθανό ο φόρος επί των καταθέσεων να επιβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιο εύκολα απ’ ό,τι στις ΗΠΑ, λόγω του ευρύτερου ‘’σοσιαλισμού’’ από τον οποίο εμφορείται η ΕΕ και την ευκολία με την οποία ο σοσιαλισμός καταρρέει στις μέρες μας! Το αρνητικό επιτόκιο μπαίνει και στις ΗΠΑ όπου ο γίγαντας της JP Morgan επέβαλλε κι αυτός φόρο επί των μεγάλων αποταμιευτικών, αρχικά, λογαριασμών, με ισχύ από την 1η Μαΐου 2015.

Η ιδέα της κατάργησης των μετρητών εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς κι αυτό από μόνο του είναι δείκτης για το που πάει όλο το τραπεζικό σύστημα της εποχής μας. Όσο για τους καταθέτες, εσάς, εμάς, εσένα, εμένα, τον άλλον, το γείτονα, όλους τους κοινούς θνητούς δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι, είναι πράγματι καιρός σοβαρών αποφάσεων! ΤΩΡΑΥπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να χαθούν περιουσίες εν μια νυκτί, όπως έγινε στην Κύπρο.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι, αυτά τα μέτρα κατάσχεσης των περιουσιών του απλού λαού είναι ανηλεή, δε θα περιμένουν τη συνειδητοποίηση των καταθετών αλλά θα πάρουν σάρκα και οστά όταν θα είναι πια αργά για πολλούς, για πάρα πολλούς! Ιδίως γι’ αυτούς που χλευάζουν το παρόν, όπως έχουν κάνει ήδη αρκετοί άλλοι σε ανάλογες δημοσιεύσεις ανάλογων θεμάτων…

Έχει ήδη τεθεί το ‘’νομικό’’ πλαίσιο και έχουν ήδη συζητηθεί από τους ολιγάρχες! Η τάση της φορολόγησης των καταθέσεων και εξαφάνισης των μετρητών μοιάζει σαν ένα τρελό φορτηγό χωρίς φρένα. Όλες οι κυβερνήσεις, ιδίως αυτή που αποκαλούν ‘’παγκόσμια’’, δεν έχουν σκοπό να ενημερώσουν και να διαφωτίσουν τον κόσμο ή να χάσουν μέρος της δύναμής τους, όπως έκαναν άλλωστε αιώνες τώρα. Το μόνο που επιθυμούν είναι να οδηγήσουν τους λαούς στη νέα πραγματικότητα και στη γη της επαγγελίας – κατ’ αυτούς -- του Οικονομικού Ολοκληρωτισμού!

Οι The Financial Times το έθεσαν καλύτερα απ’ όλους: οι ΚΤ θα είναι οι πραγματικοί νικητές από την αχρήματη κοινωνία! Οι Κεντρικοί τραπεζίτες εξάλλου είχαν διακαή πόθο από την αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να συστήσουν στις κοινωνίες μας το ηλεκτρονικό χρήμα (e-money!)…

Η εγκαθίδρυση μιας αχρήματης κοινωνίας ενισχύει στο έπακρο τις ΚΤ. Μια κοινωνία χωρίς μετρητά, μεταφέρει τον έλεγχο ΟΛΩΝ των χρημάτων σ’ αυτές. Η κάθε κυβέρνηση δύναται κατ’ αυτόν τον τρόπο να βάλει χέρι σε όλους παρά αν υπήρχε το μετρητό. Όντως, στις ΗΠΑ άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Πολλοί φημολογούν ότι, η NSA κατασκοπεύει τους λογαριασμούς χιλιάδων πολιτών με τη δικαιολογία της πάταξης της τρομοκρατίας. Ίσως να ακούγεται υπερβολικό σε κάποιους αλλά σκεφθείτε και θυμηθείτε όλοι πως, πολλές φορές η κάθε κυβέρνηση βαφτίζει τους επικριτές της ως ‘’τρομοκράτες’’!

Όπως γνωρίζουμε πολλοί, στις ΗΠΑ η κυβέρνηση μπορεί να συλλάβει επ’ αόριστον, ακόμη και να… σκοτώσει, οποιονδήποτε Αμερικανό πολίτη με το πρόσχημα της τρομοκρατίας. Αν λοιπόν έχει το νομικό έρεισμα να κάνει κάτι τέτοιο, τι είναι να κατασχέσει έναν απλό τραπεζικό λογαριασμό;

Αν οι κοινωνίες μας γίνουν αχρήματες, κανείς δε θα μπορεί να κρύψει τα χρήματά του! Όλα τα περιουσιακά του στοιχεία θα υπόκεινται στον – πανεύκολο και κατά το δοκούν της – χειρισμό τους. Σκεφθείτε το πολύ σοβαρά γιατί άρχισε ήδη να συμβαίνει στην Ελλάδα με τον έλεγχο του πόθεν έσχες από το 2000 και εντεύθεν και τη σύσταση του ηλεκτρονικού περιουσιολόγιου, βάσει του οποίου ΤΩΡΑ ανακαλύπτεται, π.χ., ένας συνταξιούχος να έχει περιουσία ΑΔΗΛΩΤΗ και ασύγκριτά μεγαλύτερη με τα εισοδήματά του!

ΤΩΡΑ ανακαλύπτεται αυτό και βάσει της διασταύρωσης ΟΛΩΝ των καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων που γίνονται ηλεκτρονικά και ΟΛΑ είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.  

Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο! Χωρίς πρόσβαση στα χρήματά τους οι άνθρωποι δε θα μπορούσαν να αντισταθούν, τουλάχιστον οι περισσότεροι, δε θα μπορούσαν να κρυφθούν ούτε και να ‘’δραπετεύσουν’’!

Είναι επιτακτικό να καταλάβουμε όμως ΤΙ είναι το χρήμα για να αντιδράσουμε έστω και λίγο…

Αν δεν καταλάβουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για τη φύση του χρήματος, ακόμη και ο γράφων που τα γράφει αυτά, δεν θα προλάβουμε αλλά θα μας προλάβουν άλλοι και άλλα!

Τα υπόλοιπα εδώ:
Γιώργος Αθανασίου, georgeatha@rocketmail.com

 
Top