Πρωτοβουλία Πολιτών- Αρνητικές επιπτώσεις με την λειτουργία ενός MALLστήν οικονομική ζωή της Κορίνθου | Πρωτη news sport

Η Πρωτοβουλία Πολιτών ως δημοτική παράταξη σέβεται τον εμπορικό κόσμο της πόλης στηρίζει τη μικρομεσαία επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτή και τους αυτοαπασχολούμενους. Είχε εγκαίρως προειδοποιήσει κατά την προεκλογική περίοδο για το ενδεχόμενο κατασκευής αλλά και τις εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις της λειτουργίας ενός MALL στον χώρο της πρώην Σωληνουργίας για την οικονομική ζωή της πόλης, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.

Με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο κύριος Νανόπουλος αντί να σεβαστεί τον ρόλο του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, επιχειρηματολογεί υπέρ ενός πολυκαταστήματος που αν δεν εξοντώσει τον ήδη χτυπημένο εμπορικό κόσμο της πόλης μας σίγουρα θα το φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση, θα συγκεντρώσει τον οικονομικό πλούτο στα χέρια λίγων επιχειρηματιών, θα στερήσει βασικό εισόδημα από τις οικογένειες των εμπόρων και των επαγγελματιών και θα οδηγήσει εν μέσω κρίσης, σε δεκάδες λουκέτα επιχειρήσεων των συμπολιτών μας.
Ο κύριος Νανόπουλος επιχειρηματολογώντας και προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα, κατά την γνώμη μας αδικαιολόγητα, υποστήριξε ότι το MALL δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά ως προς τις επιχειρήσεις της Κορίνθου, είτε επειδή έτσι μας το υπόσχεται ο ίδιος, είτε επειδή τα προϊόντα που θα πωλούνται στο πολυκατάστημα θα είναι τόσο καινοτόμα και καινοφανή, που κανένας επιχειρηματίας της πόλης μας δεν σκέφτηκε ή δεν πρόλαβε μέχρι σήμερα να τα πουλήσει!!!

Στην συνέχεια των δηλώσεων του υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, καθώς ήδη λειτουργεί ένα πολυκατάστημα στην Κόρινθο που κανείς μας δεν το είχε πάρει χαμπάρι και κανέναν δεν ενόχλησε, και αυτό είναι η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου. Η προσπάθεια σύγκρισης τόσο ανομοιογενών πραγμάτων νομίζουμε ότι θα πρέπει να αφεθεί δίχως περεταίρω σχολιασμό.

Ο πυρήνας των επιχειρημάτων του κυρίου Νανόπουλου και των λοιπών υποστηρικτών τέτοιων κολοσσιαίων τερατουργημάτων, ή κατά την γνώμη μας, το τυρί στην φάκα, είναι πως το εμπορικό κέντρο, θα προσελκύσει ταξιδιώτες με κατεύθυνση το Άργος, την Τρίπολη, την Πάτρα, καθώς αυτοί εν μέσω κρίσης κάθε φορά που κινούνται ξοδεύοντας καύσιμα, θα σταματούν και σε ένα εμπορικό κέντρο να αγοράζουν ένα πλυντήριο πιάτων ή ένα καινοτόμο πουκάμισο. Το γεγονός της μείωσης της ταξιδιωτικής κίνησης στις εθνικές οδούς, εν μέσω κρίσης, δεν φαίνεται να απασχολεί τους φωστήρες του εμπορίου.

Κύριε Νανόπουλε, δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν. Τους καταναλωτές της Κορίνθου στοχεύετε και από τους Κορίνθιους εμπόρους θα καταφέρετε να τους στερήσετε. Ίσως μερικοί, γνωστοί σας ή όχι, Κορίνθιοι έμποροι – επιχειρηματίες προστρέξουν – ή έχουν ήδη κάνει κινήσεις – για συμμετοχή στο MALL (έτσι ίσως εξηγείται και η σιωπή ορισμένων που στο παρελθόν είχαν κηρύξει ιερό πόλεμο εναντίον του εμπορικού κέντρου). Ίσως πιστεύουν ότι έτσι θα διασωθούν και θα ξεφύγουν απ’ την κρίση. Εμείς πιστεύουμε πως από την κρίση θα βγούμε με αλληλεγγύη και τοπική ανάπτυξη και όχι με συγκέντρωση κερδών στα χέρια λίγων ή την μεταφορά - με στράγγισμα – χρημάτων εκτός της πόλης και του Νομού.

Η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών καλεί τον εμπορικό κόσμο της πόλης (όχι μόνο του κέντρου) να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε η μικρομεσαία επιχείρηση να βρει το απαραίτητο οξυγόνο που χρειάζεται στην δύσκολη αυτή περίοδο. Θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα τονώσουν την Κορινθιακή αγορά. Η Πρωτοβουλία θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, τους κορίνθιους επιχειρηματίες στον αγώνα τους ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να κλέψουν το ισχνό εισόδημά τους και να τους οδηγήσουν στον δρόμο της φτώχειας και της ανεργίας. Καλούμε επίσης τους πολίτες – καταναλωτές – να στηρίξουν την αγορά του Δήμου μας, ώστε να μην στερήσουμε την «ανάσα» που είναι απαραίτητη για την τοπική οικονομία.

Καλούμε τέλος τον Δήμαρχο κ. Πνευματικό ( που δεν είδαμε να έχει κάποια αντίρρηση στην δημιουργία του νέου αυτού εμπορικού κέντρου, που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την Δημοτική Αγορά και το εμπορικό κέντρο , παρά τις προτάσεις, που αφήνει την πόλη χωρίς αξιοπρεπείς δρόμους, χωρίς parking στην δυτική είσοδο, χωρίς καμία διάθεση διεκδίκησης για θέματα δημόσιας συγκοινωνίας, που με την αδιαφορία και την ανοχή του Δήμου, οι πεζόδρομοι έχουν μετατραπεί σε κανονικούς δρόμους διπλής κυκλοφορίας και τόσες άλλες παραλήψεις και αστοχίες) και όλους τους θεσμικούς φορείς, να πάρουν θέση όχι απέναντι στην Πρωτοβουλία, αλλά απέναντι στους Κορίνθιους πολίτες.
Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών

Υ.γ. Μετά τους χιλιάδες οπαδούς που θα έρθουν για αθλητικό τουρισμό, κατά τον κύριο Λαμπρινό τώρα έχουμε και τους διερχόμενους οδηγούς που θα σταματούν στο MALL για εμπορικό τουρισμό κατά τον κύριο Νανόπουλο. Σωθήκαμε!
 
Top