ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ | Πρωτη news sport

Μέσα στα πλαίσια των έργων που αφορούν τις
υποδομές και τις αναβαθμίσεις, ο Δήμος Κορινθίων ανάπλασε κοινόχρηστο χώρο στο Γαλατάκι τον διαμόρφωσε σε μια όμορφη και λειτουργική πλατεία και τον παρέδωσε προς χρήση στους κατοίκους της.
Η πλήρως ανακατασκευασθείσα δημοτική πλατεία στο κέντρο του χωριού είναι προϋπολογισμού 155.000 € , ποσό που προέρχονται από δημοτικούς πόρους.
Οι εργασίες προέβλεπαν την καθαίρεση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων την απομάκρυνση των παλαιών φωτιστικών και των άλλων μεταλλικών κατασκευών καθώς και την αποξήλωση θάμνων και άλλων περιττών στοιχείων.
Στην «νέα» πλατεία, πραγματοποιήθηκαν εργασίες όπως η τοποθέτηση κρασπέδων, η δημιουργία πλακόστρωτου με τις κατάλληλες κλίσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων και η κατασκευή σταμπωτού δαπέδου σε μορφή ακανόνιστης πέτρας καθώς και ελαφρού βιομηχανικού δαπέδου.
Το έργο ολοκληρώθηκε τόσο με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων όσο και των καθιστικών, που θα αναδεικνύουν τον νέο και αναβαθμισμένο αυτό χώρο σε ένα ξεχωριστό τόπο συνάντησης τόσο των περαστικών όσο και των μόνιμων κατοίκων.







 
Top