ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ« Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» | Πρωτη news sport

 
Συνεχίστηκε για Τρίτη ημέρα το Φεστιβάλ
Θεάτρου «Κόρινθος 2005» , στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη), παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού , δημοτικών συμβούλων και πολλών θεατών.
Η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού, παρουσίασε το έργο του Ντάριο Φο, «Ο Τυχαίος θάνατος Ενός Αναρχικού», μια κωμωδία η οποία γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της Κυβερνητικής διαφθοράς.
Ο θεατής , παρά τα σαράντα χρόνια που έχουν περάσει, διαπιστώνει τις ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα μέσα από το τρελό χιούμορ του συγγραφέα.
Το έργο αναφέρεται σε ένα «τρελό για δέσιμο, ο οποίος μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης διεισδύει στα γραφεία της Κεντρικής Ασφάλειας , με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της ανάκρισης. Από εκεί αρχίζουν όλα …. Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σε αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν και αυτοί από το Παράθυρο, με αποτέλεσμα, η Κεντρική Ασφάλεια να γίνει μπάχαλο….»
Οι παραστάσεις αρχίζουν καθημερινά στις 9.00 μ.μ. και η είσοδος για τους θεατές είναι ελεύθερη.


 
Top