2 ευρώ η μισή ώρα...!!! για φόρτιση κινητού προσφύγων στή Μυτιλήνη...? | Πρωτη news sport

Διαφθορά, ένστικτο επιβίωσης, εκμετάλλευση
ή απλώς αισχροκέρδεια; Πολλές είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν την απίστευτη εκμετάλλευση που υφίστανται πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στην Μυτιλήνη.

Ναι το νησί έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει από ανθρώπους που επιδιώκουν την είσοδό τους σε ευρωπαϊκό έδαφος. Άλλοι είναι πρόσφυγες, άλλοι λαθρομετανάστες και άλλοι απλά γυναικόπαιδα που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι όμως οι παραπάνω δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να προσπαθούν απλά να επιβιώσουν, κάτι που ορισμένοι ντόπιοι δεν τους αφήνουν να κάνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του KoolNews.gr, τα περιστατικά αισχροκέρδειας στο νησί δεν έχουν τελειωμό. Όπως μας μεταφέρει κάτοικος της Μυτιλήνης ορισμένοι μαγαζάτορες «στραγγίζουν» τους μετανάστες ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. «Ο τζίρος που κάνουν ορισμένα μαγαζιά στην προκυμαία αλλά και στο λιμάνι της Μυτιλήνης δεν έχει προηγούμενο ούτε για τις πιο τουριστικές περιόδους του νησιού», τονίζει ο Ε.Κ. «Τι να σας πω, πως χρεώνουν 1,5 ευρώ το μικρό μπουκαλάκι νερό; Για να μην ξεχάσουμε ορισμένους οι οποίοι χρεώνουν 2 ευρώ το μισάωρο παρέχοντας πρίζες σε όποιον θέλει να φορτίσει το κινητό του», συνεχίζει, αποκαλύπτοντας την απίστευτη εκμετάλλευση που βιώνουν οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι.
Τέλος σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι μετανάστες είναι παντού. Είναι τόσοι πολλοί για τα δεδομένα του νησιού που ορισμένοι μαγαζάτορες σε καταστήματα ψιλικών και mini markets έχουν επιστρατεύσει πορτιέρηδες προκειμένου να διατηρούν την τάξη και να διατηρούν μετανάστες και πρόσφυγες σε μία ουρά και να μην επικρατεί πανδαιμόνιο.
 
Top