Σ.Μουρίκης ιδιοκτήτης AutoVision-Οι προθεσμίες για να μην πληρώσετε το πρόστιμο των 150 ευρώ στο ΚΤΕΟ -βίντεο | Πρωτη news sport

Ο ιδιοκτήτης του ΚΤΕΟ AutoVision κ.Μουρίκης,
μας έδωσε μια πολύ λεπτομερή συνέντευξη για τις νέες προθεσμίες και πρόστιμα που πρόκειται να ισχύσουν για τους ελέγχους των οχημάτων.
Οι νέες προθεσμίες για να μην πληρώσετε το αυτόματο πρόστιμο των 150 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο
Σε ΚΤΕΟ θα πρέπει να σπεύσουν όσοι οδηγοί δεν έχουν περάσει από έλεγχο τα οχήματά τους μέχρι το τέλος του 2015 για να μην πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ. Με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών κρίνεται αναγκαία η επιβολή προστίμου στους οδηγούς καθώς όσο πιο πολύ καθυστερεί ο έλεγχος, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης τεχνικών ελλείψεων στο όχημα και ως τέτοιος χρόνος εκτιμάται η παρέλευση τουλάχιστον 6 μηνών.
Μέχρι σήμερα όταν ένας οδηγός πήγαινε με καθυστέρηση να περάσει από έλεγχο πλήρωνε πρόστιμο ανάλογα με το χρονικό διάστημα που καθυστέρησε. Έτσι για καθυστέρηση μέχρι 30 ημέρες το πρόστιμο είναι 16 ευρώ, από 30 μέρες έως 6 μήνες 33 ευρώ και για πάνω από 6 μήνες 60 ευρώ.
Σύμφωνα με τα τα παραπάνω πρόστιμα για όσους περάσουν απο ΚΤΕΟ τα οχήματα τους θα έχουν μείωση στο μισό του προβλεπόμενου ποσού.
Το πρόστιμο της τροχαίας είναι 400 ευρώ και σε περίπτωση που ο οδηγός εντός 10 ημερών περάσει από έλεγχο, το όχημα θα πληρώσει αντί για 400, 50 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία υπολογίζεται ότι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ 2.520.000 ΙΧ και 755.000 μοτοσυκλέτες.
Συγκεκριμένα παρέχεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων, για τα οποία ένα (1) μήνα μετά τη δημοσίευση της εγκυκλίου θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα κατ” ελάχιστο έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του περιοδικού τεχνικού ελέγχου, να καταβάλλουν, πέραν του προβλεπόμενου τέλους διενέργειας του ελέγχου, όχι το αναλογούν, αλλά μειωμένο το πρόσθετο ειδικό τέλος (τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης) δείτε το βίντεο                                                                    eidisoules.gr

 

 
Top