Λύκος σεργιανίζει εδώ και 20 ημέρες στο Λουτράκι...φωτό | Πρωτη news sport


Αυτό είναι το νεαρό θηλυκό Λυκόμορφο
που σεργιανίζει εδώ και 20 ημέρες στο Λουτράκι. Η ομοιότητα του με τον Γκρίζο Λύκο είναι εκπληκτική ειδικότερα όμως με το υποείδος Ευρασιατικός λύκος (Canis lupus lupus).


Οι σύγχρονοι αυτοαποκαλούμενοι οικολόγοι –ζωόφιλοι –ζωολόγοι-μπαρουφολόγοι και τα συναφή μορφώματα δήθεν προστασίας ζώων και περιβάλλοντος ενεμφανίσθησαν αμέσως μετά τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις στην Ελλάδα για τις ΜΚΟ. Τρελαμένοι από την πίεση και το άγχος των μεγαλουπόλεων και αποκομμένοι εδώ και δεκαετίες από την φύση και θέλοντας να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους κυρίως όμως την αφαίμαξη των ευρωπαϊκών οικονομικών επιχορηγήσεων άρχισαν να απελευθερώνουν διάφορα είδη άγριων θηλαστικών και ερπετών σε ελληνικούς βιότοπους που ποτέ δεν υπήρξαν είτε ως είδος είτε ως υποείδος είτε ως υβρίδια.

Στην ευρύτερη περιοχή μας το πρόβλημα εντοπίζεται αυξανόμενο από αρχές τις δεκαετίας 2000 και ειδικότερα στην περιοχή των Γερανείων κτύπησε κόκκινο από το 2014. Ο σύλλογος μας από το 2005 είχε γνωστοποιήσει στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες το πρόβλημα. Έγινε μάλιστα και επερώτηση στη βουλή δυστυχώς όμως <<στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα>>. Ακόμα και σήμερα παρότι με πρόσφατο έγγραφο επισημάναμε ότι η κατάσταση ξέφυγε δεν ίδρωσε το αυτί κανενός <<ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΕΡΗΜΩ>> κανένα ενδιαφέρον καμία απάντηση.

Αγαπητοί συμπολίτες λογω αντικείμενου ο σύλλογος μας και με τις αναφορές που έχουμε δεχτεί και με όσα έχουμε δει σας διαβεβαιώνουμε ότι στα Γεράνεια κυκλοφορεί ένα ξενικό είδος λυκόμορφο. Δεν μπορούμε όμως να σας διαβεβαιώσουμε για την επικινδυνότητα του πλην εκείνης προς τα αμνοερίφια όπου οι κτηνοτρόφοι έχουν πάθει σημαντικές ζημίες. Ο αριθμός τους συμφώνα με τις αναφορές που έχουμε υπερβαίνει τα 25 ενήλικα.

Στις 22 Αύγουστου 2015 σε ορεινή θέση στα Γεράνεια θεάθηκαν πέραν κάθε αμφιβολίας 8 νεαρά λυκόμορφα με την μάννα τους. Από τον Μάιο του 2015 η επικράτεια τους δεν περιορίζεται στον ορεινό όγκο των Γερανείων αλλά απαντώνται και στις πεδινές εκτάσεις από τον Άγιο θοδωρα έως τον Ασπροκαμπο. Τέλος για να μην ανησυχούν οι συμπολίτες μας το λυκόμορφο που κυκλοφορεί στο Λουτράκι δεν έχει επιθετική συμπεριφορά ούτε προς τους ανθρώπους ούτε προς τα ζώα.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ «ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ»
 
Top