Η χαριστική βολή για το ΠΑΣΟΚ ήρθε...!!! βρέθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ μετρητά στο Ταμείο του Κόμματος...? | Πρωτη news sport

Απίστευτες εξελίξεις για το – τέως – κυρίαρχο
 ΠΑΣΟΚ θα δούμε φαίνεται επί της οθόνης…

Αντιμέτωπα με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, θα βρεθούν πολύ σύντομα πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά από τον εντοπισμό του «Μαύρου Ταμείου» του Κόμματος το οποίο ήταν τίγκα στα εκατομμύρια.
Στην Χαριλάου Τρικούπη ορκωτοί λογιστές ανακάλυψαν το κρυφό ταμείο, που «γέμιζε» με τις χορηγίες από τις μίζες. Σε χρηματοκιβώτιο βρέθηκε το μυθικό ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά!
Το ταμείο αυτό ήταν μυστικό και το χειρίζονταν ο εκάστοτε πρόεδρος και έμπιστο στέλεχος της ηγεσίας του κόμματος, ενώ δεν βρέθηκε κανένα απολύτως παραστατικό που να δικαιολογεί τον πακτωλό μαύρου χρήματος.
Το «Μαύρο Ταμείο» λειτουργούσε με πρακτικές που παρέπεμπαν στο οργανωμένο έγκλημα και τις μαφιόζικες συμμορίες της Σικελίας. Ο θησαυρός που βρέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
Η εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών,Παναγιώτας Φάκου, καταλήγει στην κλήση, ως υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπευθύνου των οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικά του κόμματος την περίοδο 2004-2012 προκειμένου να διαπιστώσουν πώς δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, τα ερωτήματα που προκύπτουν εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία για τα οποία καλείται ο Σπυρόπουλος να δώσει διευκρινίσεις.
Το πρώτο είναι ότι κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος υπήρχαν 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Έτσι, ο Ρ. Σπυρόπουλος καλείτο να δώσει εξηγήσεις, γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα ώστε να ωφελείται το ΠΑΣΟΚ και από τους τόκους, και το δεύτερο, γιατί για μεγάλο μέρος των δαπανών της επίμαχης περιόδου δεν υπάρχουν παραστατικά. tribune.gr
 
Top