ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | Πρωτη news sport

Μεγάλη υπήρξε και το Σάββατο(13/2/16) η συγκέντρωση αγροτών και αλληλέγγυων
 στο Σύνταγμα, με αφίξεις ακόμα περισσότερων αγροτών από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Βόρεια Ελλάδα, με κεντρικό αίτημα να πάρει η κυβέρνηση πίσω τα αντιασφαλιστικά μέτρα και τα μέτρα φοροεξόντωσης κατά των αγροτών.  
Στο Σύνταγμα βρέθηκαν, επίσης, επιστημονικοί φορείς, (Δικηγόροι, Μηχανικοί κλπ) καθώς καιφοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις.  
Από την εξέδρα του Συντάγματος, επίσης, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες από ταμπλόκα που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα.  
Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν μεγάλο μπλοκ του ΠΑΜΕ, το οποίο ήρθε στο Σύνταγμα μετά από συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία.  
Ισχυρή παρουσία είχε, επίσης, στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην Όθωνος και Αμαλίας η Λαϊκή Ενότητα, με επικεφαλής τον Παναγ. Λαφαζάνη και πολλά από τα κεντρικά στελέχη της ΛΑ.Ε (βλ. παρακάτω δηλώσεις).  
Στο Σύνταγμα παρευρέθηκε, επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ με πολλά πανό και σημαίες.  
Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι της Αριστεράς, τόνιζαν ότι η διήμερη κινητοποίηση στο Σύνταγμα δεν πρέπει να εκληφθεί ως αρχή του τέλους των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά ως αφετηρία για την περαιτέρω δυναμική συνέχισηδιεύρυνση και νικηφόρα κλιμάκωση τους.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ  
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΔ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ      
Η Λαϊκή Ενότητα, με μεγάλο μπλοκ και με επικεφαλής τον Παναγ. Λαφαζάνη και πολλά κεντρικάστελέχη της παράταξης, έδωσε το παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο των αγροτών και αλληλέγγυωνστο Σύνταγμα.  
Ο Παναγ. Λαφαζάνης από το Σύνταγμα έκανε την παρακάτω δήλωση:      
''Πιστεύω ότι το μήνυμα του σημερινού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα είναι ηχηρότατο. Είναι ένα πολύδυνατό μήνυμα. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα αμέσως τα αντιαγροτικά μέτρα πίσω. Όλα τααντιασφαλιστικά μετρά να τα πάρει πίσω.  
Η κυβέρνηση αυτή έχει καταρρεύσει μέσα στην κοινωνία. Έχει χάσει και τα τελευταία ίχνη κοινωνικήςεπιρροής. Η κυβέρνηση αυτή δεν βλέπω να έχει κανένα μέλλον. Όσο γαντζώνεται στην εξουσία, θακαταστρέφει τη χώρα,ενώ καθημερινά διαλύει την κοινωνία και την οικονομία.  
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Και πρέπει να συντριβεί η ίδια και να ηττηθεί όλο το μνημονιακό μπλοκ. Η χώρα πρέπει να τελειώσει με τα μνημόνια, πριν τα μνημόνια τελειώσουν τη χώρα. Αυτό είναι το μήνυμα της Λαϊκής Ενότητας σήμερα.  
Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο για να γκρεμίσουμε τη μνημονιακή κυβέρνηση και όλο τομνημονιακό μπλοκ. Να γκρεμίσουμε τα μνημόνια και να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο.  
Η χώρα χρειάζεται να επαναθεμελιωθεί. Χρειάζεται να ξεκινήσει από την αρχή και να κάνει μια νέαελπιδοφόρα προσπάθεια. Αυτό είναι που έχει απόλυτη ανάγκη ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα.  
Αυτήν την ώρα ο τόπος υφίσταται μέτρα οικονομικοκοινωνικής καταστροφής και ταυτόχρονα το Αιγαίο παραδίδεται, με τη συναίνεση της ΝΔ, στο ΝΑΤΟ, μια παράδοση σε πλήρη αντίθεση προς ταεθνικά μας συμφέροντα. Μια πράξη υποτέλειαςυπονόμευσης των εθνικών μας συμφερόντων καιεκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.  
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε κυβερνήσεις, οι οποίες να καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία και την ίδια ώρα να ξεπουλάνε τα εθνικά μας συμφέροντα. Γι' αυτό χρειάζεται αμέσως, εδώ και τώρα, μια μεγάλη ανατροπή.''.  


Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο της Αθήνας (VIDEO)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα από εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και από Λαϊκές Επιτροπές του λεκανοπεδίου και έκανε την εξής δήλωση:
«Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά - αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα, ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους - λαιμητόμους, όπως είναι το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν το λαό μας. Λαϊκή Συμμαχία και αντεπίθεση τώρα».


p
Φωτογραφικό υλικό από την κινητοποίηση στο Σύνταγμα:



----000lae99

----000lae112
------000la33
-----0000lae44

----000lae88
 
Top