ΜΕΓΑΛΗ ΠPOΣΟΧΗ | ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΟΜΒΑ ΨΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΔΕΙΤΕ… | Πρωτη news sport

Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία
του Greek-Weather.Org για μετά τις 20 Φεβρουαρίου, όπου θέλουν το ψύχος με τα χιόνια να επιστρέφουν σε αρκετές ακόμα και πεδινές περιοχές της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, η καιρική κυκλοφορία των συστημάτων στην Ευρώπη θα αλλάξει μετά τις 15-16 Φεβρουαρίου, με το κύριο δυτικό ρεύμα ανέμων στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας να μετατοπίζεται από τη Μεσόγειο και τη κεντρική και δυτική Ευρώπη, στη βόρεια Ευρώπη, πράγμα που όταν συμβαίνει, δίνει μεγάλες κακοκαιρίες με ψύχος και χιόνια αλλά και καταιγίδες σε όλη την κεντρική, ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας.
Ουσιαστικά αυτό το βασικό δυτική ρεύμα αέρα στα υψηλότερα στρώματα, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών και των θερμών και ψυχρών αερίων μαζών μέσα στην Ευρώπη. Φορές δε, που το δυτικό αυτό ρεύμα κινήθηκε πάνω από την Αγγλία και τη Σκανδιναβία και σε συνδυασμό με ένα βόρειο, βορειοανατολικό ρεύμα αέρα πάνω από τη χώρα μας, είχαμε στην Ελλάδα μεγάλους χιονιάδες σε αρκετές περιοχές ακόμα και σε νησιά.
Ο λεγόμενος αεροχείμαρρος, θα αφήσει ουσιαστικά όλα τα βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό Ωκεανό να εισχωρήσουν στη Μεσόγειο και την Ευρώπη και σε συνδυασμό με τον επικείμενο ερχομό μίας αρκετά ψυχρής αέριας μάζας από την Ασία, ενδέχεται να δώσει έναν μεγάλο χιονιά σε αρκετές περιοχές των Βαλκανίων και της Ελλάδας.
Το Greek-Weather.Org επισημαίνει πως μία τέτοια πιθανότητα για δημιουργία ενός τέτοιου χιονιά λαμβάνει πιθανότητες 65-70%, ωστόσο η ανάλυση περισσότερων προγνωστικών στοιχείων και μοντέλων πρόβλεψης καιρού τις επόμενες ημέρες, θα δείξει για το αν μετά τις 20 Φεβρουαρίου μπούμε 100% σε κλοιό βαρυχειμωνιάς ή απλά αν και πάλι ο χιονιάς θα είναι επιλεκτικός και έχουμε κυρίως μόνο ψύχος.
Όπως τέλος σημειώνει το Greek-Weather.Org, παρά το γεγονός ότι είναι αρκετά νωρίς για να προβλεφθεί κάτι τέτοιο, η τάση φαίνεται πως υποστηρίζει αυτό το σενάριο, που τις τελευταίες μέρες λαμβάνει ολοένα και πιο πολλές πιθανότητες ώστε να πραγματοποιηθεί. Ως τώρα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα τα έχει πάει άριστα στη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του καιρού και φαίνεται και τώρα να μην απογοητεύει τους λάτρεις του χιονιού σε διάφορα μέρη της Ελλάδας….
 
Top