Η ΝΔ ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ OFFSHORE ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΑΥΓΗ...? | Πρωτη news sport

Αντιμέτωπος με τα ερωτήματα των βουλευτών
της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας...
βρίσκεται αυτή την ώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ. 

Ο κ. Μηταράκης ρώτησε τον μάρτυρα αν γνωρίζει η Εθνική το ιδιοκτησιακό καθεστώς offshore που κατέχει το 2,93% των μετοχών της εφημερίδας «Αυγή». Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ ρώτησε αν ο ιδιοκτήτης είναι πολιτικό πρόσωπο.

Ζήτησε ακόμη την επιστολή που φέρεται να έχει στείλει στην Εθνική ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας δάνεια με εγγύηση κτίριο που δεν είχε ακόμη στην κατοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ και την υπόσχεση ότι θα αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα. Ο κ. Φραγκιαδάκης απάντησε ότι δεν έχει δεχθεί πιέσεις, επιφυλάχθηκε όμως για τα στοιχεία που του ζήτησε ο κ. Μηταράκης. ήταν ότι ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής είπε ακόμη ότι υπάρχουν δάνεια 5 εκατ. ευρώ της ΝΔ που δεν εξυπηρετούνται, 8,7 του ΠΑΣΟΚ και 7 εκ. του ΚΚΕ που εξυπηρετούνται μερικώς. Για όλα βέβαια η τράπεζα είναι σε επαφή με τα κόμματα για να διασφαλίσει τα χρήματα που της οφείλονται.

Ο κ. Φραγκιαδάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για τα δάνεια της Εθνικής προς ΜΜΕ για τα οποία η τράπεζα ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδας.
 
Top