Τατούλης-"Σας σώσαμε απο τους "Δεν Πληρώνω"... Σπίρτζης- Γιγαντώσατε τους "Πληρώνω στη διαπλοκή" | Πρωτη news sport

 
Παρών στην τελετή παράδοσης είναι ο υπουργός
Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα μικρό, αλλά σημαντικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, καθώς μειώνει ακόμα περισσότερο την απόσταση της Μεγαλόπολης από τα μεγάλα αστικά κέντρα της γύρω περιοχής.
Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, που χαρακτήρισε το έργο πολύ σημαντικό, ενώ επίσης το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης,  ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος, ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο Γιάννης Καρνέσης, ενώ την κατασκευάστρια εταιρεία εκπροσώπησαν οι Λεωνίδας Μπόμπολας και Γιώργος Συριανός, αλλά και ο υπεύθυνος του έργου Αλέξανδρος Γεωργόπουλος.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η αψιμαχία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, όταν ο πρώτος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον "εμπνευστή του συστήματος των συμβάσεων παραχώρησης Γιώργο Σουφλιά και τους τότε βουλευτές, που το υπερψήφισαν", ενώ επιτέθηκε στο "Κίνημα Δεν Πληρώνω".
Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Σπίρτζη, ο οποίος τόνισε ότι "τα έργα δεν είναι μία ευκαιρία για να πολιτικολογούμε. Πρέπει να είμαστε σεμνοί και ταπεινοί. Τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση και σε κανέναν πολιτικό, αλλά στους πολίτες, που τα πληρώνουν". Για το "Κίνημα Δεν πληρώνω" τόνισε ότι γιγαντώθηκε από το κίνημα "Πληρώνω πολύ περισσότερα" και αναφέρθηκε στις διαδικασίες απαλλοτριώσεων, αλλά και στη διαπλοκή πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
 
Top