ΜΕ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ | Πρωτη news sport

Γίνεται γνωστό ότι την Δευτέρα 3
Οκτωβρίου ε. ε., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου των Δικαστικών Λειτουργών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας  κ. Διονύσιος άγει τα ονομαστήριά του.
Κατά την καθιερωμένη από ετών τάξη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή με Ιερά Αγρυπνία, που θα τελεσθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ε. ε. και από ώρας 20.30’ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, χωρίς περαιτέρω εορταστικές προς τιμήν του κοσμικές εκδηλώσεις και χωρίς να δεχθεί  επισκέψεις εκ μέρους του Ποιμνίου του στο ανακαινισμένο Επισκοπείο.

Στην περί ης ο λόγος εόρτια Ι. Αγρυπνία θα τεθούν σε προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Διονυσίου, τα οποία φυλάσσονται στην Ι. Μητρόπολη, και καλούνται οι Δικαστικοί Λειτουργοί του Νομού μας να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορταζόμενο Προστάτη τους Άγιο Διονύσιο, τον οποίο άγρευσε στην Αληθινή Πίστη ο Απόστολός μας Άγιος Παύλος. Ιερό καθήκον όμως υποχρεώνει, τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές αδελφότητες καί τους ευσεβείς Χριστιανούς της Κορινθίας να προσέλθουν και να συμπροσευχηθούν για την συνεχιζόμενη πολυποίκιλη κρίση, που μαστίζει την Χώρα μας, την απρόσκοπτη λειτουργία του Δικαστικού Οργανισμού αλλά και για την υγεία και μακροημέρευση του ακούραστου Ποιμενάρχη τους, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει 10 έτη πολυσχιδούς, γόνιμης καί καρποφόρου διακονίας στο πηδάλιο της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου και αναλώνεται για την πνευματική οικοδομή όλων, όσοι αποτελούν το Θεόθεν εμπεπιστευμένο  Ποίμνιό του.
 
Top