Συνελήφθη συμμορία Αλβανών που είχε κατακλέψει την Κορινθία μέσα σε ενα μήνα...! | Πρωτη news sport

Μετά από έξι επιθέσεις τρόμου μέσα σε σπίτια της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας βρέθηκαν με χειροπέδες τρεις Αλβανοί κακοποιοί ηλικίας 20,22 και 26 χρόνων.
Από τις 2 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου κραδαίνοντας μαχαίρι και χτυπώντας τα θύματά τους, εισέβαλαν σε τέσσερα σπίτια όπου λήστεψαν τους ενοίκους τους, ενώ σε δύο άλλες περιπτώσεις έφυγαν άπρακτοι. Στη μία απ’ αυτές τους έτρεψε σε φυγή συμπατριώτισσά τους!
Οι επιθέσεις κάποιες από τους οποίες άφησαν πίσω τους τραυματίες, εξαπολύθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας.
Από την προανάκριση, εξακριβώθηκε ότι διέπραξαν τις παρακάτω περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ληστειών:
Στις 21.9.2016 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Βραχάτι Κορινθίας, διέρρηξαν οικία 65χρονου και αφού τον ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, διέρρηξαν το σπίτι ζεύγους ηλικιωμένων στο οποία βρισκόταν και μία 45χρονη φίλη τους και αφού ακινητοποίησαν και τους τρεις, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Στο Βραχάτι, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, στην οποία βρίσκονταν και μία 53χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και αφού τους ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.
Στο Ζευγολατιό Κορινθίας, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιών, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.
Στο Δήμο Βέλου Κορινθίας, μπήκαν στην αυλή οικίας, 43χρονης, υπηκόου Αλβανίας και με την απειλή μαχαιριού, αποπειράθηκαν να την ακινητοποιήσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Στην ίδια περιοχή, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, στην οποία βρίσκονταν και μία 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας και αφού τις ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού και πιστολιού, αφαίρεσαν χρήματα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στο Βραχάτι Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και κοσμήματα, μέρος από τα οποία αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
alphafreepress.gr
 
Top