Παναγιώτης Δράκος" η Ανακύκλωση πρέπει να γίνει Τρόπος Ζωής μέρος της καθημερινότητά μας" | Πρωτη news sport

Η  Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί
σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Παράλληλα, εντοπίζεται η ανάγκη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει την Ανακύκλωση στους πολίτες και όλους τους κοινωνικούς εταίρους αναγνωρίζοντας, ότι η Ανακύκλωση πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητά μας και Τρόπος Ζωής.
Αστοχίες όμως στην ανακύκλωση υπάρχουν από ορισμένους συμπολίτες μας αναφορικά με τη ρίψη απορριμμάτων στους μπλε κάδους αντί για τους πράσινους. Αυτό το γεγονός κατεγράφη πρόσφατα και από τον ηλεκτρονικό τύπο. Η υπηρεσία καθαριότητας αμέσως αναγκάστηκε να αποσύρει τον μπλε κάδο μαζί με τον πράσινο, λόγω της δυσοσμίας και της αστοχίας των υλικών που υπήρχαν μέσα στο μπλε κάδο. Είναι προτιμότερο δηλαδή να απολέσουμε ένα μικρό φορτίο ενός μπλε κάδου με λίγα ανακυκλώσιμα υλικά παρά να «χαλάσουμε» συνολικά ολόκληρο το φορτίο που προορίζεται για την ανακύκλωση.
Το παραπάνω συμβάν είναι ένα γεγονός που μπορεί να προκύψει και άλλες φορές στο μέλλον, λόγω της μη σωστής αντίληψης (από λίγους συμπολίτες μας) της ανακύκλωσης συσκευών στη πηγή  καθώς και της σημασίας  του μπλε κάδου. 
Το γεγονός ότι δημοσιεύονται πρόσφατες φωτογραφίες από ένα ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης σχετικά με το προαναφερθέν συμβάν,  μας δημιουργεί υπόνοιες ότι κάποιοι  ίσως προσπαθούν να ακυρώσουν την μεγάλη προσπάθεια του Δήμου για την ανακύκλωση. Πρωτίστως, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ενημερώνονται επαρκώς για τον τρόπο λειτουργίας της ανακύκλωσης, διαφορετικά χωρίς να το θέλουν  καταλήγουν να μην βοηθούν την προσπάθεια του Δήμου. 
Για του λόγου το αληθές αναφέρουμε ότι το τελευταίο τετράμηνο του τρέχοντος έτους, ανακυκλώσαμε περίπου 1.000.000 κιλά, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τον Κ.Δ.Α.Υ Τρίπολης.
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε.Α.Α, ο Δήμος Κορινθίων είναι πρώτος στο Νομό Κορινθίας και μέσα στους πέντε (5) πρώτους Πανελλαδικά στην αξιοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων.
Ο Δήμος Κορινθίων και η Διεύθυνση Καθαριότητας στηρίζουν συνεχώς την ανακύκλωση και επιδιώκουν όχι μόνο τη βελτίωση των υποδομών αλλά επιπλέον εντείνουν τη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας για να επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 


Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης


Παναγιώτης   Δράκος


 
Top