Πάνε για θερμό επεισόδιο οι Τούρκοι – Δέσμευσαν το Καστελόριζο για τα υποβρύχιά τους!!! | Πρωτη news sport

Κλιμακώνει η Άγκυρα τις προκλήσεις και
η Αθήνα προσπαθεί να δει που θα το πάει ο Σουλτάνος
Με νέα ναυτική οδηγία, που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, οι Τούρκοι δέσμευσαν το Καστελόριζο για άσκηση υποβρυχίων, τρεις με πέντε τα ξημερώματα του Σαββάτου, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δεν πρέπει να πλησιάσουν άλλα πλοία.
Σύμφωνα με τη ΝΟΤΑΜ, που εξέδωσαν στις 15:40 το μεσημέρι (τοπική ώρα), δεσμεύουν περιοχή για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή.  
Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 που εξέδωσαν σήμερα στις 15:40 το μεσημέρι (τοπική ώρα), αύριο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου δεσμεύουν την περιοχή για άσκηση πολεμικού πλοίου με υποβρύχια συσκευή.
Οι προκλήσεις της γειτονικής χώρας τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Χτες, εκδόθηκε NΟΤΑΜ, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, με την οποία η ελληνική νήσος Κάσος »βαφτίστηκε» «Κομπάν» (Coban). 
Η Άγκυρα μάλιστα ζήτησε η περιοχή νοτίως του νησιού να μην χρησιμοποιείται για ασκήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή!
 Στο μεταξύ, χθες τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
 Νωρίτερα, χθες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε πως «τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος».

Τα πράγματα σοβαρεύουν και εδώ το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να συνεννοηθεί! Γι αυτό η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο…

Fimotro
 
Top