ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΕ 110 ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ» ΥΨΟΥΣ 110.000.00 € -ΦΩΤΟ | Πρωτη news sport

Στον κατάμεστο Ι. Ναό του Γηροκομείου
Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2017», από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου. 
Με την δέουσα και επιβαλλόμενη διακριτικότητα αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος με τη χάρη του Κυρίου ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην διδασκαλία του Αποστόλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας μας, Παύλου και των Πατέρων μας, καθώς η ανακούφιση των πιστών και η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των εχόντων ανάγκη αποτελούν την μέγιστη προτεραιότητα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών του θεσμού της οικογένειας, Θ. Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών και Διακόνων, τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού της Ι. Μονής Παναγία «Πάντων Χαρά» π. Δαμασκηνού Γεννηματά.

Φανερά συγκινημένος ο νεοχειροτονηθείς, στην προσφώνησή του, ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στο να φθάσει σ’ αυτήν την ευλογημένη στιγμή, της εις Διάκονον Χειροτονίας του, με πρώτον τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας και ακολούθως τον πνευματικό του πατέρα και Καθηγούμενο της Ι. Μονής της μετανοίας του π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τους φυσικούς του γονείς, αλλά και όλους τους πιστούς που συνέρρευσαν στον Ι. Ναό από την ιδιαίτερη πατρίδα του το Ξυλόκαστρο με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, για την προσευχή και την στήριξή τους στην διακονία την οποία αναλαμβάνει.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ομίλησε για τους εορταζομένους Αγίους Αποστόλους και για τον θεσμό της οικογένειας παραλληλίζοντας τον με την πνευματική οικογένεια, δηλαδή την Τοπική μας Εκκλησία.
 Ευχαρίστησε θερμά τους Εφημερίους της Ι. Μητροπόλεως μας για την προσφορά τους, απευθυνόμενος δε προς τον νέο Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας του επεσήμανε την σπουδαιότητα του υπουργήματος, που αναλαμβάνει, και ταυτόχρονα του υπενθύμισε την ιστορικότητα του ονόματός που έλαβε, προτρέποντάς τον να έχει ως πρότυπό τις προσωπικότητες των αοιδίμων συνωνύμων του Κορινθίων Ιεραρχών, του Δαμασκηνού Παπανδρέου του από Κορίνθου Αρχιεπισκόπου και Αντιβασιλέως και του Δαμασκηνού Χατζοπούλου, Κορινθίου στην καταγωγή και πρώην Μητροπολίτη Δημητριάδος. 
Στον επίλογό του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον Προκάτοχο του κυρό Παντελεήμονα, ο οποίος είχε θεσπίσει τις «Προικοδοτήσεις», τον πρόδρομο των «Υποτροφιών», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα εκκλησιαστικά έργα, υλικά και πνευματικά, δεν έχουν ονοματεπώνυμα, ιδρυτές ή πατέρες, αλλά κατοχυρώνονται και αποδίδονται αποκλειστικά και στο σύνολό τους στην Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθηκαν πλήθος Κληρικών και Πιστών, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στον Ι. Ναό, προσερχόμενοι απ’ όλη την Κορινθία για να προσευχηθούν με επικεφαλής τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χρίστο Δήμα, τον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο και Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι Υποτροφίες (τραπεζικά βιβλιάρια) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως μας και αυτοί στην συνέχεια στους Εφημερίους, ώστε να καταλήξουν διακριτικά στα χέρια των νέων που σπουδάζουν.




















 
Top