Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει για ακόμα μια φορά η Landis+Gyr | Πρωτη news sport

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνει
για ακόμα μια φορά η Landis+Gyr μεταφέροντας την παραγωγή δύο ακόμα οικογενειών «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από την Μεγάλη Βρετανία στο εργοστάσιο της στην Κόρινθο. 

Η μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2017 και σύμφωνα με την εταιρεία θα προσφέρει στο υπάρχον δυναμικό της 40 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού, η διαδικασία στελέχωσης των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήδη κατασκευάζονται οι νέες γραμμές παραγωγής στην Κόρινθο για την νέα γκάμα «έξυπνων» μετρητών, οι οποίοι πωλούνται ήδη στην Αυστρία, Ελβετία, Δανία, Πολωνία, Κροατία, Βοσνία, Φινλανδία και Σλοβενία, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ηλεκτρικές εταιρείες πολλών άλλων χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα, συγκεκριμένα στο τέλος του Ιουνίου 2017, ολοκληρώθηκε η μεταφορά της μονάδας παραγωγής από το εργοστάσιο της Landis+Gyr στην Γαλλία στην Κόρινθο, ενώ το 2016 είχε μεταφερθεί εξ ολοκλήρου και η παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Zug της Ελβετίας, όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας,
«Όπως και στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, όταν η Landis+Gyr μετέφερε την παραγωγή των ηλεκτρομηχανικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία στην Ελλάδα, έτσι και σήμερα η Landis+Gyr Ελλάδος εδραιώνεται ως το βασικό Εργοστάσιο παραγωγής «έξυπνων» μετρητών του Ομίλου Landis+Gyr για την Ευρωπαϊκή κυρίως, αλλά και την παγκόσμια αγορά, διατηρώντας παράλληλα την παραγωγή ηλεκτρομηχανικών προϊόντων και την σημαντική της τεχνογνωσία στον τομέα αυτόν» δήλωσε ο κ. Δημήτριος Αβράμπος, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Ελλάδος.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Landis+Gyr είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας. Προσφέροντας το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών για τις πολύπλοκες προκλήσεις στην αγορά μέτρησης της κατανάλωσης ενέργειας, η εταιρία παραδίδει ολοκληρωμένες λύσεις για την εδραίωση πιο έξυπνων δικτύων, όπως η έξυπνη μέτρηση, οι αισθητήρες δικτύων διανομής και τα εργαλεία αυτοματοποίησης, ο έλεγχος φορτίου, η επεξεργασία δεδομένων και η αποθήκευση ενέργειας. 
Σήμερα δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους απασχολώντας 5.700 εργαζομένους ενώ οι ετησιοποιημένες πωλήσεις της από την παροχή λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια.


Όσο για την Landis+Gyr A.E.ιδρυθείσα το 1970 διατηρεί έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. 
Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 110 εκατ. Ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 75 χώρες παγκοσμίως.
 
Top