ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ | Πρωτη news sport


Επιστήμονες από διάφορες χώρες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν υβριδικά
όντα από γεννετικό υλικό ανθώπων και ζώων και να κάνουν έτσι διασταύρωση ανθρώπου με ζώο. Σήμερα ακόμα και φοιτητές μπορούν να παράγουν μια μορφή ζωής. Οι Νόμοι έχουν ξεπεραστεί από όλα αυτά τα επιστημονικά παιχνίδια. Οι νέες μορφές ζωής δεν απαγορεύονται ακόμα από σχετική νομοθεσία. Σήμερα η Voix de Russie, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο : To υβρίδιο από άνθρωπο και ζώο είναι μια γεννετική καταστροφή.
Επί παραδείγματι, επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια με ένα τεχνητό ανθρώπινο χρωμόσωμα. Αυτό θεωρείται επιστημονική πρόοδος που θα επιτρέψει την εξέλιξη διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων για πλήθος παθήσεων.Σύμφωνα με το Lifenews.com, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wisconsin πέτυχαν τη μεταμόσχευση ανθρωπίνων κυττάρων ενός εμβρύου μέσα στον εγκέφαλο ενός ποντικιού. Τα κύτταρα εξελίχθηκαν και έκαναν τοποντίκι πιο έξυπνο. Τέτοιου είδους ποντίκια είναι σε θέση να μάθουν για παράδειγμα να ξεχωρίζουν ήχους που δεν μπορούσαν άνευ του ανθρωπίνου μοσχεύματος.



Περισσότερα εδώ:

Είναι πλέον πραγματικότητα η μεταμόσχευση ανθρωπίνων ιστών σε ζώα. Γιαπωνέζοι επιστήμονες άρχισαν ήδη να χρησιμοποιούν χοιρίδια για την καλλιέργεια ανθρωπίνων οργάνων, κάτι που χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο. Η επίσημη δικαιολόγηση αυτής της πρακτικής είναι η αύξηση των μοσχευμάτων που χρειάζονται για ιατρικούς σκοπούς. Όμως πολλοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για πρόσχημα προκειμένου να διεξαχθούν  επιστημονικές έρευνες επί των ανθρωπίνων εμβρύων. Από την άλλη, εάν έχουν παράγει ανθρώπινα όργανα τα οποία καλλιεργήθηκαν και αναπτύχθηκαν σε χοίρους, τότε τα όργανα αυτά δεν μπορούν να εκληφθούν ως αμιγώς ανθρώπινα. Και οι ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τη μεταμόσχευση κάποιου οργάνου, θα πρέπει να ενημερώνονται ότι στον οργανισμό τους θα υπάρχει ένα όργανο υβριδικό από διασταύρωση ανθρώπου και ζώου.

Από εγκατάσταση έργου τέχνης που ασκεί κριτική στη διασταύρωση ανθρώπου/ζώου
Στις περισσότερες χώρες, δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο της απαγόρευσης ή του ελέγχου παραγωγής τέτοιων όντων.
 Ήδη από το 2011, η Daily Mail ανέφερε ότι Βρετανοί επιστήμονες είχαν δημιουργήσει πάνω από 150 υβριδικά έμβρυα ζωικής και ανθρώπινης προέλευσης. Η αποκάλυψη είχε γίνει κάποιες μέρες μετά την προειδοποίηση μιας Επιστημονικής Επιτροπής ότι τέτοιου είδους γενετικές αλλοιώσεις είναι εφιαλτικές. Η Daily Mail αναφέρει ότι τα 155 υβριδικά έμβρυα ξεκίνησαν να παράγονται από το 2008, όταν ιδρύθηκε το ιατρικό κέντρο Human Fertilisation Embryology Act .Η νομοθεσία επέτρεπε σε αυτό το κέντρο την παραγωγή μιας ποικιλίας υβριδίων. Ένα ωάριο ζώου  γονιμοποιείται από ανθρώπινο σπερματοζωάριο μέσα στο οποίο ένας ανθρώπινος κυτταρικός πυρήνας έχει εισαχθεί στο ζωικό κύτταρο με αποτέλεσμα τα ανθρώπινα κύτταρα να διασταυρώνονται με κύτταρα ζώων.
Επίσης,μία ομάδα του Newcastle Tyne University εισήγαγε κύτταρα ανθρωπίνου δέρματος σε  ωάρια αγελάδας . Το παραγόμενο έμβρυο θα χρησιμοποιούνταν για θεραπευτικούς σκοπούς…αλλά  τελικά δεν επέζησε παρά 3 ημέρες…
Oι ενώσεις «Alzheimer’s Society», «Cancer Research UK», «Parkinsons Disease Society» υποστηρίζουν ότι παρόμοιες έρενες διευκολύνουν την κατανόηση των ασθενειών και μπορούν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες. Πρόκειται για πιέσεις που ασκούνται ώστε να μην απαγορευθεί  η δημιουργία υβριδικών εμβρύων που αν και κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι ανθρώπινης προέλευσης θα περιέχει και μικρή δόση από  DNA ζώου.
Σύμφωνα με δημοσίεμα της Daily Mail,  η κυβέρνηση σκέφτεται την απαγόρευση τέτοιων πρακτικών επικαλούμενη τη «ανησυχία της κοινής γνώμης»…..Η  «Βρετανική Ιατρική Ένωση» (BMA) τίθεται κατά της απαγόρευσης των ερευνών ενώ αντίθετα  η Χριστιανική Ένωση Γιατρών είναι υπέρ μιας τέτοιας απαγορευτικής νομοθεσίας. Ο γενικός Γραμματέας του σωματείου δηλώνει ότι «διακυβεύονται τεράστια ηθικά ζητήματα και δεν πρέπει ποτέ να περάσουν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ανθρώπου και ζώου».

 
Top