Μπουτάρης: Και τι έγινε που είπα τα Σκόπια «Μακεδονία»...!!! να τον χαιρόμαστε... | Πρωτη news sport

«Παγερά αδιάφορος» δηλώνει
ο Γιάννης Μπουτάρης για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, στην οποία φαίνεται να αποκαλεί τη γειτονική χώρα Μακεδονία.

«Αυτό τον περίεργο θόρυβο που δημιουργήθηκε επειδή είπα τα Σκόπια «Μακεδονία», το περνάω παγερά αδιάφορος διότι η αναζωπύρωση τέτοιων περιστατικών μόνο κακό κάνει σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων σχέσεων» είπε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «κάθε προσπάθεια σπίλωσης αυτής της κατάστασης είναι και εθνικά επικίνδυνη διότι η θέση της Ελλάδας είναι μια συνθέτη ονομασία. Όταν έχουμε τους εθνοκάπηλους οι οποίοι λένε αυτό είναι και τίποτα άλλο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατάνε στην επιφάνεια μια διαμάχη, που πρέπει να πάψει. Το θέμα με όλα τα βρισίδια που ακούω με αφήνουν παγερά αδιάφορo».
Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στα Σκόπια και τις επαφές που είχε εκεί. «Το ταξίδι ήταν συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Δημητρόφ, στη Θεσσαλονίκη. Έρχονται πάνω από ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση. Όταν λέμε ότι θέλουν να γίνουμε Μητρόπολη των Βαλκανίων δεν γίνεται αυτό με τα λόγια. Πρέπει να αναπτύσσεις καλές σχέσεις και να είσαι μπροστά», ανέφερε.
«Έχω μιλήσει πριν φύγω με τον υπουργό Εξωτερικών, τον Νίκο Κοτζιά. Αυτός μας παρακινεί να κάνουμε τέτοιου είδους συνεργασίες με τα Σκόπια», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Περισσότερα εδώ:

 
Top