Κάντε τον πολιτικό σας γάμο ξεχωριστό | Πρωτη news sport

Πολιτικός γάμος! Μια τάση που φαίνεται να έχει πάρει τα πάνω της του τελευταίους
μήνες! Είτε επιλέγετε να παντρευτείτε με πολιτικό γάμο για να ακολουθήσει αργότερα ο θρησκευτικός, είτε επιλέγετε το δημαρχείο εκ πεποιθήσεως, ηSoo Events είναι εδώ για να αναλάβει να οργανώσει για εσάς μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για να γίνει η μέρα αυτή μια από τις πιο ξεχωριστές της ζωής σας!
small-city-hall-wedding-18
Τι θα χρειαστείτε για έναν πολιτικό γάμο; Ιδού!
Ο γαμπρός και η νύφη θα πρέπει να καταθέσουν ο καθένας στο Δήμο μόνιμης κατοικίας του τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση για χορήγηση άδειας γάμου που θα σας δώσει η υπηρεσία.
2. Ένα φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς σας (μην ξεχάσετε να έχετε και την πρωτότυπη μαζί σας!)
3. Ένα παράβολο δημοσίου των 15 €
4. Ένα αποδεικτικό στοιχείο της κατοικίας σας (λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή τη φορολογική σας δήλωση.)
5. Τη ληξιαρχική πράξη γέννησής σας, την οποία θα  πάρετε από το ληξιαρχείο του τόπου γέννησής σας.
6. Ένα πιστοποιητικό γέννησης, από το οποίο να προκύπτει ότι είστε άγαμοι ή διαζευγμένοι.
7. Μία υπεύθυνη δήλωση του άρθρ. 8 του Ν.1599/86, η οποία συμπληρώνεται και υπογράφεται στο γραφείο πολιτικών γάμων του Δήμου.
8. Δύο φύλλα εφημερίδας, στην οποία θα έχετε κάνει την αναγγελία του πολιτικού γάμου σας και στην οποία θα πρέπει να αναφέρονται τα ονόματα και τα επώνυμα τα δικά σας αλλά και των γονιών σας, ο τόπος κατοικίας σας και ο τόπος που θα τελεστεί ο γάμος.
9. Εάν είναι ο δεύτερος γάμος σας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας το χαρτί του διαζευκτηρίου σας και τη ληξιαρχική πράξη του προηγούμενου γάμου σας, στην οποία πρέπει να έχει εγγραφεί η λύση του γάμου από το Ληξιαρχείο του τόπου που έγινε ο προηγούμενος γάμος.
Αφού παραλάβετε, σε μία περίπου εβδομάδα, ο κάθε ένας ατομικά με την ταυτότητά του, τις άδειες του γάμου σας από το Δήμο σας, καταθέτετε στο Δήμο κοινή αίτηση με την οποία ζητάτε την τέλεση του πολιτικού γάμου και οριστικοποιείτε την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο που θέλετε να γίνει ο γάμος.
Κάποια ακόμη πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το γάμο σας:
  whimsical-sf-city-hall-wedding-4-1
- Τη μέρα του γάμου σας, ο κάθε ένας θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν ενήλικο μάρτυρα. Οι μάρτυρες θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους τις ταυτότητές τους.
- Είστε υποχρεωμένοι να δηλώσετε το επώνυμο των παιδιών που θα κάνετε στο Δήμαρχο κατά την υπογραφή της «Δήλωσης Γάμου», η οποία συντάσσεται μετά την τελετή.
- Θα πρέπει να δηλώσετε το γάμο σας το αργότερο μέσα σε 40 μέρες από την ημερομηνία τέλεσης του, διαφορετικά θα σας επιβληθεί πρόστιμο.
- Δε χρειάζεστε βέρες.

Πως θα κάνετε τον πολιτικό σας γάμο ξεχωριστό  
Με ελάχιστο κόστος τα 40 ευρώ (έναντι των 7.000 ευρώ του θρησκευτικού γάμου, είναι αυτονόητο ότι στις μέρες μας ο πολιτικός γάμος κερδίζει -και θα κερδίζει- όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα σε ζευγάρια που επιθυμούν τη -νομική- επισημοποίηση της σχέσης τους, χωρίς τα «ταρατατζούμ» της εκκλησίας.
 Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι για τους «ρομαντικούς» και για όσες ονειρεύονταν από μικρές τη «μεγάλη μέρα» που θα γίνονταν νυφούλες, ο πολιτικός γάμος φαντάζει ως μία εντελώς ψυχρή διαδικασία: Πας στο Δημαρχείο με δύο «μάρτυρες», υπογράφεις κάτι χαρτιά, ακούς και δυο-τρεις ευχές από τον δήμαρχο (ή τον αντιδήμαρχο) που θα τελέσει το «μυστήριο» και φεύγεις. Δεν χρειάζεται, όμως, να είναι έτσι. Δεν λέμε να εμφανιστεί το ζευγάρι στο Δημαρχείο με νυφικό και φράκο και να μοιράσει μπομπονιέρες βγαίνοντας, αλλά να πραγματοποιήσει ορισμένες πρωτότυπες ιδέες που θα κάνουν την ιδιαίτερη αυτή μέρα λίγο πιο ξεχωριστή (και διασκεδαστική)
. «Κατεβάστε» παρέα
Δεν θέλετε στον γάμο σας σόγια, παππούδες και ανθρώπους που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείτε φίλους σας. Τους… φίλους σας όμως; Γιατί να μην καλέσετε περισσότερους από δύο μάρτυρες στο Δημαρχείο, να μοιραστούν μαζί σας την εμπειρία αυτή, να δημιουργήσουν στην αίθουσα κλίμα χαράς και να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες; Εννοείται, βέβαια, ότι δεν θα μοιράσετε παραδοσιακά προσκλητήρια. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε τα φανταστικά online προσκλητήρια του Smilebox.com και να τα στείλετε online σε 5-10 άτομα που θέλετε να βρίσκονται δίπλα σας εκείνη τη μέρα. Φτιάξτε ατμόσφαιρα Οι πολιτικοί γάμοι πραγματοποιούνται συνήθως πρωινές ή απογευματινές ώρες, σε κάποια αίθουσα τελετών του Δημαρχείου που δεν έχει το παραμικρό διακοσμητικό στοιχείο. Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι όλα τα Δημαρχεία ίδια, για παράδειγμα στο Δημαρχείο της Αθήνας και του Πειραιά οι αίθουσες είναι πολύ κομψές, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών έχει τελέσει πολιτικό γάμο σε ιδιωτική αίθουσα εκδηλώσεων ενώ στο Δήμο Χαϊδαρίου έχουν πραγματοποιηθεί πολιτικοί γάμοι στο λεγόμενο «Παλατάκι», ένα διατηρητέο ιστορικό κτίριο, με ρομαντικά και νεογοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία στο εξωτερικό του. Αν, πάλι, πρόκειται να πραγματοποιήσετε τον πολιτικό σας γάμο στην επαρχία, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο ελαστικά ως προς τον τόπο της τελετής. Για παράδειγμα, στην Ρόδο έχει τελεστεί πολιτικός γάμος πάνω σε πλοίο. Πριν, λοιπόν, σπεύσετε αβλεπί στο Δημαρχείο της περιοχής σας, ενημερωθείτε για αίθουσες άλλων Δημαρχείων, καθώς και για τις παροχές τους (π.χ. αν μπορείτε να έχετε έναν πολύ απλό στολισμό). Για παράδειγμα, η αίθουσα του Δήμου Αθηναίων, χωρητικότητας 600 ατόμων, βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο και επιδέχεται στολισμό λουλουδιών, ενώ προσφέρεται συνοδεία πιάνου. Εκεί, μάλιστα, μπορεί το ζευγάρι να προσφέρει και ένα ποτό στους καλεσμένους. Έχετε κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσετε τον πολιτικό γάμο σας σε όποιο δημαρχείο επιθυμείτε, αρκεί να προσκομίσετε κάποια απαραίτητα δικαιολογητικά από τον Δήμο σας.

whimsical-sf-city-hall-wedding-7-1
Ας δούμε λοιπόν ορισμένα στυλ για νυφικά και ... «νυφικά», που είναι όμορφα και ταιριαστά για έναν πολιτικό γάμο στο δημαρχείο.













konta nyfika rosa clara gia politiko gamo
xita nyfika aerina gia politiko gamo

nifika rouxa gia politiko gamo


 Αυτά, όσον αφορά στα διαδικαστικά θέματα και την οργάνωση του πολιτικού γάμου!  Η ώρα η καλή!
 
Top