Το Ρωσικό Μουσείο Εθνογραφίας Αγίας Πετρούπολης έρχεται στο Ιστορικό Μουσείο Κορίνθου | Πρωτη news sport



Ο Δήμος μας πρόκειται να συνδιοργανώσει με το Ιστορικό
Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου εκδηλώσεις στα πλαίσια της ανακήρυξης του έτους 2016 ως έτος Ρωσίας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στη Ρωσία, οι οποίες θα περιλαμβάνουν :

·        Έκθεση με 51 αντικείμενα από το Εθνογραφικό Μουσείο της Αγ. Πετρούπολης στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου από 11 Οκτωβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2016και οργάνωση ξεναγήσεων για τους μαθητές και το κοινό της πόλης μας από τον Ρώσο εθνογράφο κ. Dmitri Baranov.

  • Εκδήλωση με την προβολή ντοκιμαντέρ σχετικά με τα αγροτικά έθιμα των Ρώσων του 18ου και 19ου αιώνα, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης», την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

  • Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016με την παρουσία Ελλήνων και Ρώσων επισήμων στην οποία θα παρουσιαστούν:
-α. θεατρική αναπαράσταση του ρώσικου αγροτικού εθίμου «Dozhinka», από το θεατρικό τμήμα του Εθνογραφικού Μουσείου Αγ. Πετρούπολης,
-β. αφήγηση ελληνικού παραδοσιακού παραμυθιού με τη συνοδεία θεάτρου σκιών και παραδοσιακής μουσικής που διοργανώνεται από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου.

  • Διάλεξη από τον Ρώσο εθνογράφο κ. Dmitri Baranov και παρουσίαση ρώσικων παραδοσιακών χορών, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης».

Η διοργάνωση των ανωτέρω εκδηλώσεων, αποτελεί μια ευκαιρία για τους συμπολίτες μας να γνωρίσουν την Αγ. Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτιστική πόλη της Ρωσίας, μέσα από τα εκθέματα, τη μουσική αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας. Επίσης, η ανταλλαγή ιδεών, αξιών και πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων των δύο λαών δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ενεργή διασύνδεση τους και προωθεί την πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας.

 
Top