Ευαισθητοποίηση των μαθητών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού για την πλαστική σακούλα | Πρωτη news sport

Κινητοποιούνται οι δήμοι για την
μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας και ο Δήμος Βέλου – Βόχας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιθετικής πολιτικής στη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

ώστε να παρακινήσει αλλά και να διευκολύνει τους δημότες του.
Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού.
Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ "ΑΝΕΛΙΞΗ" Ανδρέα Σιάχο, τον εντεταλμένο σύμβουλο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Νίκο Ρόζο και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Παναγιώτη Βαμβάτσικο επισκέφτηκε τους μικρούς μαθητές στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού και τους μίλησε για την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, πόσο σημαντική είναι για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκαν οι επαναχρησιμοποιούμενοι σάκοι.
Κατόπιν οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό βίντεο με οδηγίες για την σωστή ανακύκλωση υλικών και συσκευασιών, ενώ ο κ. Βαμβάτσικος τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Στόχος αυτής της κίνησης η ενίσχυση της ανακύκλωσης και ο περιορισμός της πλαστικής σακούλας.
Ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο αφού οι περισσότεροι πολίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην προμήθεια τέτοιων σάκων.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος οικονομικών & διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Βελου-Βοχας κ. Βασίλης Τρωγάδης η δράση έχει πολύπλευρους στόχους: Ενίσχυση της ανακύκλωσης, στήριξη και ενίσχυση της προσπάθειας κατάργησης της πλαστικής σακούλας και ενίσχυση της καλής σχέσης Δήμου και δημότη. “Προσπαθούμε όλοι μαζί” αναφέρει “να κάνουμε πιο ποιοτική τη ζωή μας σήμερα και τη ζωή των παιδιών μας τα επόμενα χρόνια”.
 
Top